Täna avati Haapsalu neuroloogiahaigla juurdeehitis ja taastusravilabor

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu taastusravihaigla ehitas A-korpusele peale uue korruse ja sisustas sinna merevaatega labori, kus on moodsad robotid ja diagnostikaseadmed. Foto: Arvo Tarmula

Täna avati sotsiaalministri ja haigekassa juhi osavõtul Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse ülimoodsate seadmetega labor ning tähistati maja ümber- ja juurdeehituse lõppemist.

“Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus on Eestis taastusravi lipulaevaks,” ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas avamisel.

Aasta tagasi alanud ehitus ning kompetentsikeskuse taastusravi labori moodne sisseseade läksid kokku maksma ligi neli miljonit eurot. Poole sellest kattis CO₂ kvoodimüügiraha, poole haigla enda raha.

Neuroloogiahaigla hoone sai soojapidava fassaadi ja uksed-aknad, soojasõlme ja ventilatsiooni ning päikesepatareid. Kõik see aitab märgatavalt vähendada hoone energiatarbimist.

Pikemalt saab juba kokku hoitud rahast ning Euroopa moodsaimast taastusravilaborist lugeda homsest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments