Lääne Elu paberleht 4. aprillil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Noored Haapsalu korvpallurid jäid kogenud mängijaile alla. Foto: Arvo Tarmula
Noored Haapsalu korvpallurid jäid kogenud mängijaile alla. Foto: Arvo Tarmula

Saleveres elab vähemalt kolm šaakalit

Teadlased tegid läinud nädalal kindlaks, et Läänemaal Saleveres elab vähemalt kolm šaakalit, aga võib–olla ka rohkem. Loomad on seal elanud ilmselt üle paari aasta.

Keskkonnaametil tuleb lähiajal teha põhimõtteline otsus, kas püüda šaakalid kinni või lasta neil seal edasi elutseda.

Neuroloogiahaigla uuenes

Eile avati sotsiaalministri ja haigekassa juhi osavõtul Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse ülimoodsate seadmetega labor ja tähistati maja ümber– ning juurdeehituse lõppemist.

Aasta tagasi aprillis alanud ehitus ja moodne sisseseade läks maksma ligi neli miljonit eurot, millest pool tehti CO₂ kvoodimüügirahaga. Juba jaanuar ja veebruar näitasid kommunaalkulude märkimisväärset kokkuhoidu.

Ridala vald tahab investeerida Uuemõisa ja Panga külla

Ridala vald on valmis tänavu investeerima üle 1,5 miljoni euro, kuid suurem osa sellest plaanist oleneb toetuste saamisest, vald ise suudab eelarvest lisada 230 000 eurot. Suuremad tööd on kavandatud Uuemõisa, Puisesse ja Panga külla.

Valdade ühinemise rahvahääletus algab

Reedest pühapäevani saavad Oru, Nõva, Taebla ja Risti valla täisealised elanikud osaleda ühinemise rahvaküsitluses. Mis saab uue valla nimeks, selgub samuti 15. aprillil. Seni on peamised nimekandidaadid Põhja–Läänemaa ja Lääne–Nigula.

SK Haapsalu jõudis veerandfinaali

Teist aastat Eesti meistrivõistlustel mängiv Haapsalu jõudis veerandfinaali, kus pidi tunnistama nimekaist korvpalluritest koosneva SK Rim/Scanweldi paremust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rein
11 aastat tagasi

Arvan, et šaakalid tuleb igal juhul kõrvaldada meie loodusest. Pole ükski võõrliik nagu kährik, kobras, karuputk, umbkeelne muulane jt. peale raskete probleemide meile kaasa toonud, uudse nähtusena tungivad peale homoaktivistid ja paduglobaliseerijad. Olgem valvsad ja hoidkem ikka kõigepealt omi väärtusi.

elanik
11 aastat tagasi

Toetan igati Lääne-Nigula nime – ajaloolise taustaga ning ei tekita lingvistilisi probleeme.

nurmekas
11 aastat tagasi
Reply to  elanik

Lääne-Nigula on igati sobilik nimi.