Veetaseme languse tõttu teenindab Rohuküla–Heltermaa liini parvlaev Harilaid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuni Muhumaa liinile naasmiseni reisijaid teenindav parvlaev Harilaid mahutab vaid 30 sõiduautot. Väinamere Liinid soovitab täna oma sõidud edasi lükata. Foto: www.tuulelaevad.ee
Kuni Muhumaa liinile naasmiseni reisijaid teenindav parvlaev Harilaid mahutab vaid 30 sõiduautot. Väinamere Liinid soovitab täna oma sõidud edasi lükata. Foto: www.tuulelaevad.ee

Kuna veetase Väinameres on endiselt languses, alustab Heltermaa–Rohuküla liinil reisijate ja sõidukite teenindamist väiksem parvlaev Harilaid.

OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin teatas, et praeguse prognoosi kohaselt jätkab merevee tase langust veel vähemalt kuni õhtuni, mil saavutab oma maksimumi –82 cm peal.

Täna ennelõunal oli Rohuküla mereseirejaama andmetel veetase Väinameres miinus 70 cm. “Kuna veetase on endiselt langustrendis ja veetaseme juures –75 cm ei ole sõidukite peale- ja mahalaadimine parvlaevale Muhumaa enam võimalik, alustab täna kell 14.30 Heltermaa–Rohuküla liinil sõitmist parvlaev Harilaid,” ütles Hiiuväin.

Harilaid suudab siiski tagada vaid hädapärase ühenduse, kuna mahutab vaid 30 sõiduautot. “Võimalusel soovitame reisimise edasi lükata,” ütles Hiiuväin.

Parvlaev Muhumaa mahutab 160 ja Regula 105 sõiduautot.

Alates keskööst on oodata veetaseme tõusu ning kolmapäeval, 20. märtsil teenindab liini suure tõenäosusega taas parvlaev Muhumaa. Heltermaalt väljuvad reisid kell 5.00 ja 8.30 ning Rohukülast kell 6.30 ja 10.30. Esmaspäeva hommikust teenindamise lõpetanud parvlaev Regula liinile veel naasta ei saa, kuna prognoosi kohaselt jääb veetase homme –60 cm madalamale.

Jooksvat infot saab jälgida leheküljelt www.tuulelaevad.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jäänaatik
11 aastat tagasi

Hiiumaa maavanem keelas hiiumaal jääle minemise .Ei tea kas teenis endale sellega terveks eluks tasuta praami liikluse .

kohalik
11 aastat tagasi

Harilaid ei suuda küll rahvast (autosi) ära vedada, ilmselt hakatakse üle jää sõitma nüüd