Olari Nebokat sõidab noorte boolingu EMile

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Olari Nebokat
Olari Nebokat

22. märtsil sõidab Wiedemanni gümnaasiumi 10. klassi õpilane Olari Nebokat Euroopa noorte (U-18) boolingu meistrivõistlustele Austriasse.

Olari eesmärgiks on kindlasti jõuda esimese 24 hulka ehk Masters-finaali.

Võistlustel mängitakse 3 x 6 mängu ehk individuaalne, paaris ning meeskondlik. Nende tulemused liidetakse ning saadakse All Events-järjestus, kus esimesed kolm autasustatakse medalitega ning esimesed 24 pääsevadki Masters-finaali.

Olariga koos sõidab Viini mängima ka Tartust pärit 13-aastane Carl-Johannes Kinnunen. Nendega sõidab kaasa 2010. aasta Euroopa noorte meister Kert Truus, kes on juba kuus aastat Olari treeningukaaslane.

Ettevalmistused võistlusteks on olnud intensiivsed. Palju on käidud Soomes võistlemas, samuti on poistel soomlasest treener Erno Aholammi, kellega on koostööd tehtud juba kuus aastat. Treeningud Aholammiga toimuvad Helsingis või Eestis kord kuus, iga päev suheldakse interneti teel.

Ettevalmistuste kvaliteeti saab välja lugeda ka tulemustest: Olari uuendas veebruaris isiklikku rekordit, ta on saanud mitu esikohta võistlusel Lohe Kapp ning ta on kõrgel kohal Eesti reitingusüsteemis. Selle hooaja võistluste järgi saab öelda, et praegu on Olari Eestis meeste hulgas viiendal kohal; seda kinnitab hooaja kõrge võistluskeskmine (204,2), mis on tõusnud aastaga pea 20 punkti.

Olari tegevustel saab silma peal hoida Facebookis.

Reimo Nebokat

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments