Olari Nebokat sai Tallinna meistrivõistlustel teise koha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Olari Nebokat. Foto: Arvo Tarmula
Eesti noortekoondisesse kuuluv Haapsalu sportlane Olari Nebokat loodab, et Ateena olümpial demonstratsioonalana kavas olnud booling jõuab peagi päris olümpiaalaks. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilane 17aastane Olari Nebokat võistleb järjest edukamalt täiskasvanute boolinguturniiridel.

Hiljuti saavutas Nebokat Tallinna lahtistel meistrivõistlustel teise koha. Eelvooru järel oli ta kolmas, kuue mängu keskmine 216 punkti. Vahevooruga (4 mängu, keskmiselt 215 punkti) tõusis ta tabelis koha võrra.

Finaal kaheksa parema hulgas mängiti round–robini põhimõttel, kus kõik mängisid üksteisega läbi. Mänguvõit andis 30 lisapunkti. Nebokat alistas kõik seitse vastast ja mängu keskmiseks kujunes 220 punkti. Järgnes shott–out finaal, kus neli paremat mängisid rajal koos ja kus pärast igat mängu langes nõrgem välja.

Lõpuks jäi Nebokat kahekesi Eesti esinumbri Kert Truusiga.

„Elus oleme sõbrad, aga rajal rivaalid,” tähendas Nebo­kat, kes kaotas matði 194 : 210.

Juunioride turniiril kuulus talle aga kindel esikoht.

Nebokat on praegu Eesti täiskasvanute reitingutabeli viiendal kohal. Viimasel ajal on ta tihti meestega koos heidelnud.

„Jaanuaris Soomes koguni kolmel korral. Esmalt Poris, siis Salos. Need olid kommertsturniirid ja mõlemal juhul saavutasin viienda koha.”

Poris oli meie boolingulootuse mängu keskmine 220 punkti, Salos aga sündis isiklik rekord.

„Eelvooru kuue mängu keskmine oli 240 punkti, nii kõrget tulemust pole ma varem saavutanud.”

Seejärel võttis Nebokat osa maailma karikaetapist Helsingis. Osales 523 sportlast 20 riigist ja Haapsalu noormehe tulemuseks oli eelvooru keskmine 200 punkti ning 151. koht.

„Esimest korda osalesin meeste MK–etapil. Väga hull ei olnudki, näiteks nii mõnigi USA proff saavutas minust ainult 20 punkti keskmiselt rohkem. Selle vahe võin varsti tasa teha,” arutles võistlushimuline nooruk turniiri järel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments