Olari Nebokat sõidab Eesti parima mees-bowlarina QubicaAMF World Cupile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Olari Nebokat PõlvasOlari Nebokat Põlvas võistlemas. Foto erakogu

Läinud nädalavahetusel Põlvas peetud QubicaAMF World Cup’i valikvõistlusel kindlustas 19aastane Haapsalu bowlar Olari Nebokat endale Eesti esindajana koha novembris Las Vegases toimuvatel Wordl Cupi võistlusel. 

Eelvoorude järel alles viiendal kohal olnud Nebokati sõnul tegi võistluse eriti keeruliseks see, et eelvooru punktid võeti kaasa finaalidesse. "Minu tulemus eelvoorus oli kuue mänguga 1312 punkti (keskmine 218,7), esikohal Jaare Pentusel aga 1417," selgitas ta.  

Finaalides mängiti kõigepealt 8 mängu, mille tulemusel asus Nebokat 49 punktiga võistlust juhtima. "Viskasin ka finaalvoorus isiklikud rekordid viie, kuue, seitsme ja kaheksa mänguga. Hommikustel mängudel ei osanud oodatagi, et peale 8-mängulist esimest finaalvooru juhin, sest vahemaa Jaare Pentusega oli üle 100 punkti," ütles Nebokat.

Finaalide teiseks vooruks oli Olari Nebokat QubicaAMF World Cup’i valikvõistluse 2. koha juba kindlustanud. Finaalivastaseks sattus talle hea sõber ja treeningukaaslane Kert Truus, kes oli 2010. aastal noorte Euroopa meister. Finaalis mängiti kahe võiduni ning Nebokt võitis mõlemad mängud (esimene mäng: Nebokat 236, Truus 218; teine mäng: Nebokat 238, Truus 221). Võistlus kuulus ühtlasi ka Eesti reitingusüsteemi. 

Naiste arvestuses võitis valikvõistluse Piia Pearce, kes samuti sõidab Eestit esindama Las Vegasesse. World Cupi lõppvõistlus Las Vegases toimub 13.-20. novembrini.

Tänavu 51. korda peetav World Cup lõppvõistlus on bowlarite jaoks üks uhkemaid võistlusi. Näiteks 1997. aasta lõppvõistluse jaoks pandi bowlingurajad üles lausa Egiptuse Giza püramiidide vahele.

Ka mullu esindas Eestit World Cup’il Eestit Olari Nebokat, pääsedes lõppvõistlusele toonase võitja Vallo Leesi loobumise tõttu. World Cupil jäi Olari Nebokat 82 mehe hulgas 35. kohale.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments