Lääne Elu paberleht 12. märtsil

Madiken

madiken@le.ee

Haapsalu sanatoorse internaatkooli näitering tõi kooliteatrite festivali žürii ja publiku ette Ülle Ehala lavastatud õpetliku loo „Koerte kohus”. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu sanatoorse internaatkooli näitering tõi kooliteatrite festivali žürii ja publiku ette Ülle Ehala lavastatud õpetliku loo „Koerte kohus”. Foto: Arvo Tarmula

Põhjavallad jagavad juba ühinemistoetust

Neli põhjavalda on koostanud esimese ühise investeeringute kava, kuid kõigi kirja pandud plaanide teostamiseks ühinemistoetusest ei jätku.

Kokku on omavalitsused esitanud kavasse esmavajalikke investeeringuid üle 5 000 000 euro. Jagamisele läheb kava järgi veidi üle 140 000 euro — neljandik kokku 600 000 euro suurusest ühinemistoetusest.

Seiton sai Eesti MV–l hõbeda 

Läänemaa spordikooli kasvandik, lauatennisemängija Kristiina Seiton teenis nädalavahetusel oma esimese Eesti meistrivõistluste medali täiskasvanute arvestuses.

Naispaarismängus koos Kristina Ševtsovaga (LTK Kalev) välja võisteldud medal on hõbedane.

Koolivaheajal saab tasuta trenni teha

Koolivaheajal toimuvad Haapsalu spordihooneis iga päev tasuta treeningud.

Lauatennisetrenn algab esmaspäevast reedeni kell 13, jalgpallitrenn kell 15 Wiedemanni spordihoones, korvpallitrenn kell 13 Haapsalu spordihoones, tennisetrenn kl 11 universaalhallis. Varustus ja treener ootavad peamiselt koolilapsi, aga ka kõiki teisi.

Kas tuleb jaht või ei tule?

Haapsallase Heino Tamme arvates on haldusreformist rääkides ekslikult keskendutud kohalike omavalitsuste liitmisele suuremaiks üksusteks, kui tegelikult peaks rääkima ülesannete otstarbekast jaotamisest.

„Rahvatarkus ütleb, et raskused liidavad. Äraütlejate poole pealt — ju siis pole küllalt raske, ju veel on võimalik edasi minna,” kirjutab Tamm Lääne Elu arvamusküljel.

Oma perekonda ja erakonda avalikult ei solvata

Regionaalministri ja IRLi liikme Siim Kiisler avaldab vastuseks Aivar Krooni arvamusloole „Miks ma lahkusin IRList” enda ja Krooni vahelise kirjavahetuse.

Töötukoolitusel õpetati välja kuuskümmend paadimeistrit

Puulaevaseltsi Vikan kolm aastat kestnud koolitusprojekti kaudu sai esmased paadiehitusoskused 210 töötut. Jätkukursuse 60 läbinut suudavad juba ise paadi valmis ehitada.

Kursuse parimaks tulemuseks pidas puulaevaseltsi juht Alar Schönberg seda, et neli kursuslast võttis kampa ja tegi pärast koolituse lõppu oma paadiehitusfirma.

Vormsis tunnustati pärandihoidjaid

Laupäeval peetud Vormsi kultuuripäeval tunnustati pärandihoidja tiitliga pärimusmuusikut Sofia Joonsi, Vormsi lasteaia juhatajat Jana Kokki ja käsitööedendajat Kristina Rajandot. Neid, kel suured teened saare kultuuripärandi säilitamisel.

Koorid annavad emakeelepäeva kontserdi

Emakeelepäeva eelõhtul, 13. märtsil kutsuvad tütarlastekoor Canzone ja Haapsalu kammerkoor eestikeelse koorilaulu sõpru Uuemõisa valgesse saali kontserdile „Meie laulud meie keeles”.

Maag Lihatööstus ostis lihatööstuse Soomes

Maag Lihatööstus ostis Soome suuruselt neljanda lihatööstuse Pouttu aktsiad. Pouttu ostmise tulemusel suureneb Maag Grupi käive umbes 174 miljoni euroni ja töötajate arv kasvab 786 inimeseni. Ost tähendab ka tootevaliku laiendamist mõlemal pool lahte.

Me proovime olla peast põrunud või midagi sellist

„Lapsed ja noored tegid rohkem sõnateatrit kui näitemängu. Juhendajaile tagasisidet andes märkis žürii liige Raul Tammet: ärge jutustage mulle lugu, vaid näidake seda,” muljetab Krista Kumberg Läänemaa kooliteatrite XII festivalist. Kumberg soovitab panna rohkem rõhku detailidele ning käia rohkem varastava pilguga teatris.

Haapsalu lohesurfarid sõitsid Puisest Haapsallu

Haapsalu surfiklubi liige Andres Trei kirjutab lohematkast Puisest Haapsallu – mööda merejääd.

„Eesti minut” läänlaste pilgu läbi

Täna avaldavad Eesti maakonnalehed ja suuremad päevalehed valiku fotoaktsioonile „Eesti minut” saadetud piltidest. Lääne Elu avaldab tillukese valiku Läänemaalt saadetud 179 foto hulgast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments