0

Õpilasfirma tutvustab Viinis Haapsalu salli

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu õpilasfirma mPadArt liikmed Jürgen ja Jarmo Hints sõidavad 1.–3. märtsil Viinis toimuvale üle-euroopalisele õpilasfirmade laadale, et tutvustada üht meie visiitkaarti – Haapsalu salli.

Õpilasfirmat juhendava Angela Leppiku sõnul tuli vendadel idee hakata salli turundama Helsingis mardilaadal, kus nad müüsid hiirematte. Haapsalu sallide müüjaid vaadates tuligi Jürgenil mõte võtta hoopis sallide turundamine enda kätte.

“Haapsalu salli tutvustamine on poiste jaoks missioonitunde küsimus – see on ikka meie oma asi,” rääkis Leppik.

Viini laadal peab iga firma tutvustama oma toodet või teenust kolme minuti jooksul. Jürgen ja Jarmo võtavad kaasa oma ema kootud Haapsalu salli algustüki – äärepitsi – ning kirjeldavad žüriile, kui raskelt sall valmib. “Isegi meie ema pole ühegi salliga lõplikult hakkama saanud, kuigi ta on päris osav,” räägivad noormehed.

Poisid kirjeldavad ka Haapsalu salli fenomeni: “Ta on õhuke nagu ämblikuvõrk, aga soojendab, ta on ilus, aga kasutatav ning ta on suur, aga mahub läbi sõrmuse.”
Jürgen ja Jarmo nimetavad žüriile ka, et Haapsalu salli on kingitud igale Eesti presidendi prouale ning et meie presidendipaar tellib kõrgest soost väliskülalistele erimustritega salle kingituseks: “Nii on näiteks Rootsi kuningannal Silvial ja Hispaania kuninganna Sofial omanimelise mustriga käsitsi kootud sall.”

Haapsalu õpilasfirma mPad Art sõidab Viini õpilasfirmade laadale Eestist ainsana.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz