Populaarseimad nimed on Läänemaal Sirje ja Andres

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaal esineb kõige sagedamini nimesid Sirje ja Andres, selgub Tartu ülikooli informaatikatudengite uuringust.

Tartu ülikooli informaatikatudengid Tanel Pärnamaa ja Kaspar Märtens visualiseerisid andmekaeve kursuse projekti raames interaktiivsel kaardil kõige sagemini esinevad nimed Eesti omavalitsuste kaupa, vahendab ülikooli teadusportaal Novaator.

Kaardilt selgub, et Läänemaal esineb kõige sagedamini nimesid Sirje ja Andres. Enim on Sirjesid kahes vallas – Martnas ja Ridalas. Nime Andres on pandud kõige rohkem lausa viies Läänemaa vallas elavatele meestele – see on sagedasim nimi Kullamaal, Ridalas, Taeblas, Orul ja Noarootsis.

Haapsalus elab kõige rohkem Valentina- ja Vladimiri-nimelisi, Kullamaa vallas Maiesid ja Andreseid, Hanila vallas Marikaid ja Reine, Martnas Sirjesid ja Arvosid.

Lihula valla tüdrukutele on kõige enam pandud nimeks Aino ja poistele Jaan. Taeblas on enim Katrineid ja Andreseid, Orul Annesid ja Andreseid, Noarootsis Lindasid ja Andreseid, Vormsis Tatjanasid ja Meeliseid, Ristil Urvesid ja Reine.
Nõval on kõige populaarsem mehenimi Aivar, kaht samanimelist naist selles väikevallas ei ole.

Üle Eesti on kõige populaarsemad nimed Sirje, Tiina ja Anne ning Andres, Rein ja Jaan.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
marxx
11 aastat tagasi

andmed puudulikud – Nõva vallas kaks INGE nimelist naist raudselt olemas