Noarootsi jäätee avati taas liiklusele

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neli päeva suletud olnud Noarootsi jäätee avati täna uuesti liiklusele.

Jäätee hooldaja Raivo Õiglas sulges tee 31. jaanuari hommikul, kuna jääl oli Noarootsi pool palju vett. Uuesti sai tee liiklusele avada täna enne kella 11.

Õiglas ütles, et tee taasavamise järel läks jääl kohe sõitmine lahti.

“Nii kui helistasin maanteeinfosse, oli kolm autot rannas,” kirjeldas Õiglas inimeste kiiret reageerimist. Infot tee lahti- või kinniolekust annab operatiivselt maanteeameti lehekülg.

Vahepealsete päevade jooksul tõstis Õiglas ümber teemärgistust, mille tagajärjel muutus Haapsalu–Österby jäätee pisut lühemaks.

“Leidsin Noarootsi pool ühe võimaluse, kuidas veesilma vältida,” selgitas Õiglas.

Praeguste miinuskraadide tõttu on jäätee jälle hästi sõidetav, pehmeid kohti ega vett ei ole. Õiglase sõnul on jäätee kindlasti avatud ka homme.

Õiglas ütles, et üksikud autod ei hooli ka tõkkepuust, kuid jutud suletud jääteel massilisest sõitmisest ei vasta tõele. “Jääl sõidavad ka kalamehed, kes käivad oma püüniste juures, nad tulevad ja lähevad eri kohtadest,” ütles Õiglas.

Rohuküla–Vormsi jäätee oli sulapäevade ajal liiklusele avatud. Jäätee valvur Jüri Ljubimtsev ütles, et vett jääl palju ei olnud. “Nüüd öösel külmetas, täna on ikka parem see tee,” ütles ta. “Eks näe, mis edasi saab.”

Mõlemal nädalavahetuse päeval loetles Vormsi jäätee valvur sõitjaid 200 auto ringis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments