Nädalavahetuse politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti prefektuurides 214 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 2 röövimist, 5 avaliku korra rasket rikkumist, 98 varavastast kuritegu, neist 77 vargust (14 eluruumidest, 14 sõidukitest).

Registreeriti 7 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 7 inimest. Tabati 53 alkoholijoobes ja 12 narkojoobes sõidukijuhti, tuvastati 14 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu.

Registreeriti 751 väärtegu.

Möödunud nädala jooksul registreeriti 5 euro võltsimisega seotud kuritegu. Piirilt saadeti tagasi 38 välismaalast, Eestist saadeti välja 2 isikut, tuvastati 2 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalast, 4 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist (peeti kinni 35 isikut), 3 piirirežiimi rikkumist.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus
Ajavahemikul 28. jaanuar kuni 2. veebruar tungiti Türi vallas Põikva külas tallu ja varastati erinevaid esemeid. Kahju on 485 eurot.

Ajavahemikul 31. jaanuar kuni 1. veebruar varastati Koigi vallas Koigi külas Kaasiku tänaval sõidukist kütust. Kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Vargused
Ajavahemikul 25. jaanuar kuni 1. veebruar tungiti Vändra vallas Massu külas tallu ja kõrvalhoonetesse ning varastati erinevaid esemeid. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 27. jaanuar kuni 1. veebruar tungiti Saarde vallas Veelikse külas Järve tänaval abihoonesse ja varastati kaks abimootoriga jalgratast ning mootorratas. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 18. jaanuar kuni 1. veebruar varastati Vändra vallas Metsavere külas ettevõtte territooriumilt kaks mahutit. Kahju on 300 eurot.

Ajavahemikul 23.–24. jaanuar tungiti Häädemeeste vallas Kabli külas majja ja varastati televiisor, tööriistakast ning alkoholi. Kahju on 301 eurot.

28. jaanuaril kella 10 ja 11 vahel varastati Pärnus Kooli tänaval korterist mobiiltelefon ja ehteid. Kahju on selgitamisel.

Otsingu- ja päästetööd
3. veebruaril kella 18.45 paiku teatati politseile, et mere kohal, nelja kilomeetri kaugusel Audru alevikust nähti kahte aeglaselt langevat punast raketti. Kõigepealt suheldi Pärnu lahel asuvate alustega, kuid sealt tuli info, et nemad ei ole rakette näinud. Kella 19.10 paiku väljus kordonist kaheliikmeline toimkond, kes teostas vaatlust Vana-Pärnus ja Valgerannas merejääl. Otsingute ja küsitluse tulemusel abivajajaid ei tuvastatud.

Raplamaa

Vargus
Ajavahemikul 18. jaanuar kuni 3. veebruar tungiti Juuru vallas Pirgu külas majja ja varastati erinevaid esemeid. Kahju on 316 eurot.

Omavoliline sissetung
Ajavahemikul september 2012 kuni 2. veebruar tungiti Märjamaa vallas Kunsu külas tallu ja kõrvalhoonesse ning varastati metallist reformvoodi. Kahju on 50 eurot.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes
3. veebruaril kella 00.30 ajal tungiti Puhangu tänava korteris kallale teenistusülesandeid täitnud patrullpolitseinikule. Asjaolude selgitamiseks toimetati politseijaoskonda 46-aastane mees.

Avaliku korra raske rikkumine
2. veebruaril kella 19.20 ajal teatati politseile, et turvafirma patrull pidas Endla tänaval kinni mehe, kes oli neid ähvardanud relvataolise esemega. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 44-aastane mees, relvaks osutus gaasipüstol.

Kehalised väärkohtlemised
1. veebruaril kella 16 ajal sai politsei teate, et Hirve tänava majas tungiti kallale 49-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 47-aastane mees.

1. veebruaril kella 16.40 ajal teatati politseile, et Punase tänava korteris tungiti kallale 53-aastasele naisele.

1. veebruaril kella 17 paiku teatati politseile, et Lasnamäe tänava korteris tungiti kallale 76-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 78-aastane mees.

1. veebruaril kella 18 ajal teatati politseile, et Majaka põigis tungiti korteris kallale 32-aastasele naisele.

2. veebruaril kella 00.10 paiku teatati politseile, et Kärberi tänaval tungiti tüli käigus kallale 22-aastasele mehele.

2. veebruaril kella 3 paiku tungiti Kivila tänava lõbustusasutuses kallale töötajale. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 36-aastane mees.

2. veebruaril teatati politseile, et kella 11.30 ajal tungiti Kohila tänava asutuses kallale 17-aastasele noormehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 33-aastane mees.

2. veebruaril kella 18.35 ajal teatati politseile, et Raadiku tänava korteris tungiti kallale 28-aastasele naisele. Politsei pidas järgmisel päeval kahtlustatavana kinni 40-aastase mehe.

2. veebruaril kella 23.50 ajal teatati politseile, et Ehitajate tee korteris tungiti kallale 44-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 44-aastane mees.

3. veebruaril kella 5.20 paiku teatati politseile, et Mahtra tänaval tungis klient kallale taksojuhile. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 41-aastane mees.

3. veebruaril kella 15 paiku teatati politseile, et Kuklase tänava korteris tungiti kallale 26-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 32-aastane mees.

4. veebruaril kella 00.35 ajal teatati politseile, et Kivila tänava korteris tungiti kallale 32-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 38-aastane mees.

4. veebruaril kella 3 paiku teatati politseile, et Mustamäe tee korteris tungiti kallale 44-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 48-aastane mees.

Vargused
Ööl vastu 3. veebruari varastati Lootsi tänaval seisnud veoki paakidest diislikütust, kahju kokku 1300 eurot.

3. veebruaril avastati, et Majaka tänava korterist on varastatud teler, lauaarvuti ja kaks sülearvutit. Kahju kokku 2600 eurot.

Harjumaa

Avaliku korra rasked rikkumised
3. veebruaril kella 2 ajal teatati politseile, et Kehras tungiti kallale 28- ja 25-aastasele mehele ja 18-aastasele tütarlapsele. Politseipatrull toimetas kahtlustatavatena jaoskonda 26- ja 24-aastase mehe.

3. veebruaril kella 19 ajal teatati politseile, et Maardus Keemikute tänaval asuvas poes tungiti kallale turvatöötajale ja müüjale. Politseipatrull toimetas kahtlustatavatena jaoskonda 39-aastase mehe ja 33-aastase naise.

Kehalised väärkohtlemised
1. veebruaril kella 17.50 ajal teatati politseile, et Keilas Pae tänaval tungiti kallale 68-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 43-aastane mees.

1. veebruaril kella 18.30 ajal teatati politseile, et Loksa linnas Lasteaia tänava korteris tungiti kallale 41-aastasele naisele.

2. veebruaril kella 14.10 ajal teatati politseile, et Kallasmaa tänava korteris tungiti kallale 41-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 39-aastane mees.

2. veebruaril kella 17.45 paiku teatati politseile, et Paldiski linna korteris tungiti kallale 56-aastasele naisele.

Vargus
1. veebruaril varastati Viimsi vallas Tammneeme küla eramust varastati väärisesemeid ja sularaha. Kahju kokku 300 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus
Ööl vastu 1. veebruari murti Põlva vallas Tännassilma külas sisse kauplusautosse ning varastati alkoholi ja toiduaineid.

Tartumaa

Avaliku korra raske rikkumine
Politseile laekus teade, et 2. veebruaril päevasel ajal ründas tundmatu mees Tartus Kalda tee maja juures naisterahvast, tekitades kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustuse.

Vargused
Ööl vastu 3. veebruari varastati Tartus hotelli numbritoast järelevalveta jäetud nutitelefon Sony Xperia Acro S. Kahju on 500 eurot.

Ööl vastu 3. veebruari varastati Tartus Tehase tänava hoonelt valvekaamera.

Ööl vastu 2. veebruari tungiti Tartus Lääne tänaval sisse garaažiboksi ja varastati akulaadija, keevitusagregaat, 20 erinevat mutrivõtit ja teisi töövahendeid.

Ööl vastu 2. veebruari murti Tartus Lepa tänaval sisse sõidukisse Fiat Punto ning varastati talvejope ja rullmatt.

Ööl vastu 3. veebruari varastati Tartus Tähe tänava korterist sülearvuti Dell Vostro, alkoholi, netipulk ja mobiiltelefon Nokia. Kahju on 520 eurot.

Muu sündmus
Ööl vastu 4. veebruari murti Tartus Kaunase pst maja juures sisse sõidukisse Audi ja üritati varastada automakk ning CD-plaate. Pealtnägija sekkumise tõttu jäi kuritegu lõpule viimata. Politsei pidas autos viibinud mehe veidi hiljem kinni ning toimetas ta esialgu kainenemisele.

Valgamaa

Röövimised
2. veebruari ründas üks noor mees Valgas Vahtra tänaval naisterahvast, haaras käekoti ning tõmbas naise pikali. Kotis oli üle 30 euro sularaha, mobiiltelefon ja dokumendid.

1. veebruari õhtul kella 19.55 ajal sisenesid kaks meest Valgas Kuperjanovi tänaval asuvasse kauplusesse, võtsid kaas alkoholi, sigarette ja sularaha ning põgenesid. Kaks meest, keda on alus röövimise toimepanemises kahtlustada, on kinni peetud.

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 31. jaanuari õhtul rünnati Valgas Jaama pst garaažide juures vanemat naist, tekitades kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustusi.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
1. veebruaril kella 5 ajal varastati Tamsalu linnas Sõpruse tänavale pargitud sõiduautolt Toyota kaks vasakpoolset ratast. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 2. kuni 3. veebruar varastati Rakvere vallas Arkna külas Jõekalda teel puukuurist mootorsaag. Kahju on 150 eurot.

Ida-Virumaa

Vargused
25. jaanuaril varastati Jõhvis Tartu maanteel garaažist kaks paadimootorit, tehti lahti vaskkeevitusseade ning varastati vasest ventiili silindrid. Kahju on 2000 eurot.

Ajavahemikul 29. jaanuar kuni 1. veebruar varastati Jõhvis Tammsaare tänaval eramust 3D-televiisor ja digiboks. Kahju on 1925 eurot.

Ajavahemikul 30. jaanuar kuni 3. veebruar varastati Jõhvis Kungla tänaval garaažist 60 liitrit kütust ning tööriistu. Kahju on 1892 eurot.

31. jaanuaril kella 15 ajal varastati Narvas Hariduse tänaval kauplusest võsalõikur. Kahju on 419 eurot.

Ajavahemikul 31. jaanuar kuni 1. veebruar varastati Sillamäel Viru tänaval maja korterist sülearvuti. Kahju on 300 eurot.

Ajavahemikul 31. jaanuar kuni 1. veebruar varastati Kiviõlis Keskpuiestee maja korterist kott, milles olid dokumendid, pangakaardid, kaks pikendusjuhet ja DVD. Kahju on 110 eurot.

1. veebruaril varastati Narvas Kangelaste tänaval maja korterist külmkapp ja muid esemeid. Kahju on 440 eurot.

1. veebruaril varastati Kohtla-Järvel Sinivoore tänaval maja korterist digifotoaparaat, deodorant, lauahõbe ning lastemäng. Kahju on 334 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments