Paralepas avati valgustatud terviserada

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Paralepa liikumisraja lambid süttivad hämaruse saabudes ning põlevad kella 22ni. Foto: Arvo Tarmula
Paralepa liikumisraja lambid süttivad hämaruse saabudes ning põlevad kella 22ni. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval avati ametlikult Paralepa vast valminud valgustatud liikumisrada ning peeti suusapäeva.

Korraldaja Karel Möll Haapsalu Spordibaasidest ütles, et nädalapäevad kestnud sula tõttu oli suusapäeva toimumine viimase hetkeni ehku peal. “Õnneks tuli külm peale,” ütles Möll.

Rajameister hooldas enne suusapäeva rada öösel kella kaheni. “Varem ei saanud midagi teha – sulaga oleks kõik lögaks läinud ja siis oleks külmaga tekkinud liuväli,” selgitas Möll.

Valgustatud 2,5-kilomeetrise raja läbis neljandal Haapsalu suusapäeval 94 inimest. Karel Mölli sõnul polnud tegemist mõisa peale võidusõiduga ning distantsi läbinuid pingeritta ei pandud. “Asja eesmärk oli liikumine, sport – mõnus talvepäev perega,” ütles Möll. Oma aega saavad soovijad peagi vaadata aadressil laanesport.ee. Auhinnad loositi välja kõigi suusatajate vahel, peaauhinnaks oli täielik suusatamiskomplekt Rademarilt. Kohaletulnuile pakuti saiakesi ja kuuma teed, lastele korraldas mänge ja tantse Läänemaa pereklubi.

Möll ütles, et suusatajaile ja rajahooldajatele teevad peavalu terviserajal autode ja maastikukulguritega sõitjad. “Pärast on raja taastamisega on tükk tegu,” ütles Möll. Samuti palus ta koertega jalutajail ja kepikõndijail käia suusaraja kõrval.

Terviseraja valgustus süttib aasta läbi päeva hämardudes ning ja põleb kella 22ni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments