Haapsalu fotoklubi taaselustab tegevuse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Fotoklubi kauaaegse esimehe Arvo Tarmula sõnul ei pildista mitte aparaat, vaid inimene selle taga. Foto: erakogu
Fotoklubi kauaaegse esimehe Arvo Tarmula sõnul ei pildista mitte aparaat, vaid inimene selle taga. Foto: erakogu

Haapsalu fotoklubi soovib koondada Läänemaa pildistamishuvilised ja hakata fotoelu edendamiseks korraldama ühisnäitusi, kursusi ja õppepäevi.

Lääne Elu fotograaf, fotoklubi esimees aastail 1972–88 Arvo Tarmula ütles, et klubi taaselustamise mõte tuli nii endistelt liikmetelt kui ka teistelt piltnikelt. “Paljud, eriti noored on huvitatud koos käimisest, et fotoellu rohkem sisse elada,” ütles Tarmula.

Tema sõnul ollakse interneti kaudu küll kursis teiste piltidega ja Eesti fotoeluga, kuid vahetu suhtlemine on ikkagi väga oluline.

Hobifotograafidel on klubi korraldatavate kursuste kaudu võimalus ka oma teadmisi täiendada – pilditöötlusprogramme on küll palju, kuid paljud ei oska neid kasutada.

Klubi hakkab koos käima kord kuus Haapsalu rahvaülikooli ruumides, kus piltnike käsutuses on vajalik tehnika.

Üle viie aasta varjusurmas olnud Haapsalu fotoklubi tegutses eriti aktiivselt 70ndail ja 80ndail, kui korraldati aastanäitusi ja väljasõite ning arvustati üksteise fotosid.

“Tegime kord kuus ühise fotode analüüsi – see arendab pildistajat,” rääkis Tarmula.

Klubi aktiiv valis kolmapäeval uude juhatusse Ants Maripuu ja Urmas Naudre, juhatuse kolmas liige valitakse ja täpsemad plaanid pannakse paika üldkoosolekul.

Fotoklubiga võib liituda igaüks – peaasi, et on huvi pildistamise vastu. Tarmula kummutas arvamuse, et pildistamiseks sobib ainult peegelkaamera.

“Hea foto aparatuuri taha ei jää – jääb selle taha, kes aparaadi taga seisab,” ütles Tarmula.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
huviline
11 aastat tagasi

Kus kohast nende tegemiste kohta rohkem infot saab ?