Palivere juubelimaraton peetakse kahel päeval

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

IX suusamaratoni start. Foto: Katrin Pärnpuu
IX suusamaratoni start. Foto: Katrin Pärnpuu

Palivere suusamaraton tähistab nädalavahetusel, 19. ja 20. jaanuaril ümmargust tähtpäeva – toimub 10. maraton, mille puhul korraldatakse suusasõit kahel päeval.

Esimesel päeval võisteldakse klassikalises tehnikas. Ühe korraldaja Mati Kallemetsa sõnul antakse sel viisil au päris esimestest Palivere maratonidest osavõtnutele.

Teisel võistluspäeval võetakse mõõtu uisutehnikas.

Stardid antakse mõlemal päeval kell 12 Paliveres Pikajamäe hüppetorni tagant. Võistlusnumbreid väljastatakse kell 10.30–11.30.

Võistlus peetakse mõlemal päeval 5,75 km ringil, sõidetakse neli ringi. Distantsi kogupikkuseks on 23 km.

Tulemused lähevad kirja nii eraldi- kui ka koondarvestusena, s.t toimub kaks võistlust ning osaleda võib ka ainult klassika- või ainult vabatehnikapäeval.

Maratoni võitjaks kuulutatakse mõlema võistluspäeva kokkuvõttes ajaliselt parema aja väljasõitnud võistleja, s.t kahe võistluspäeva ajad liidetakse.

Lastele (2001 ja hiljem sündinutele) on mõlemal päeval avatud 5,75-kilomeetrine minimaratoni distants vastavalt päevakavas olevale tehnikale.

Võistlust korraldab suusaklubi Sula. Maratoni juhendiga saab tutvuda siin.

Eelregistreerimisel on end kirja pannud 86 võistlejat, lisaks lapsed.

Palivere X suusamaraton on Läänemaa Nelikürituse 2013 üks osavõistlus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments