Ilon Wikland: Haapsalu peab Iloni Imedemaad rohkem tutvustama

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula

Ilon Wikland räägib intervjuus Eesti Päevalehele oma soovist, et talle pühendatud Iloni Imedemaa Haapsalus oleks lastesõbralikum ja külalislahkem.

Wikland toob näiteks Tartu mänguasjamuuseumi, mis on tema meelest lastesõbralik. “Nii peaks ka Haapsalus olema,” ütleb kunstnik. Ta peab Iloni Imedemaad liiga tõsiseks ja heidab ette, et väljapanek ei vaheldu.

Ka pole Wiklandi sõnul Haapsallu tulles kuskil näha korralikku viidet, mis Imedemaale juhataks, rohkem peaks tema arvates tegema reklaami lehtedes.

“See ei ole minu töö, et kogu aeg muuseumi järele vaadata. Keegi peab selle eest hoolitsema,” ütleb Wikland.

Suvel plaanib kunstnik Haapsallu tulla ja vaadata, mis siin on muutunud. Mida Iloni Imedemaa täpselt muutma peaks, saabki Wikland enda sõnul öelda siis, kui on Haapsalus ära käinud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jah
11 aastat tagasi

Tegelikult kaup ei vasta hinnale ikka küll!

huvitav
11 aastat tagasi

täiesti kummaline väljaastumine. Päevalehes antud intervjuus ütleb Ilon Wikland, et puuduvad viidad Iloni Imedemaa leidmiseks meie linnas, samas on alates linna piirist igas mõnesaja meetri tagant praktiliselt mingi viit Iloni Imedemaale, kesklinnas Centrali hoonel terve asukoha kaart. Palju neid viitasid siis vaja on. Süüdistused täpselt samad nagu mõned aastad tagasi, teadagi kelle huvides.

kohalik
11 aastat tagasi

Kasutades uusi tsitaati “Kolhoos on tehtud. Kus on kolhoosnikud?”