Lääne Elu paberleht 15. jaanuaril

Madiken

madiken@le.ee

Endel Nelise mälestusturniiri juunioride epeevehklemises võitis noormeestest Haapsalu vehkleja Margo Lehis. Foto: Arvo Tarmula
Endel Nelise mälestusturniiri juunioride epeevehklemises võitis noormeestest Haapsalu vehkleja Margo Lehis. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu–Noarootsi jäätee on avatud

Esmaspäeva hommikul avati esimest korda sel talvel Eestis ametlik jäätee, Haapsalu–Noarootsi talitee. Talitee hooldaja Raivo Õiglase sõnul on jäätee tänasest iga päev hommikul seitsmest õhtul viieni avatud. Rohuküla–Vormsi, Rohuküla–Heltermaa ja Virtsu–Kuivastu jääteedega läheb aega, sest jää on veel õhuke.

Nõva kaasas ühinemisläbirääkimistesse Vormsi saare

Nõva vallavolikogu võttis reedel vastu otsuse teha ettepanek alustada liitumisläbirääkimisi viiele Põhja–Läänemaa vallale.

„Oru, Ridala ja Taebla. Volikogu lisas eelnõule ka Noarootsi ja Vormsi,” loetles Nõva vallavanem Aldo Tamm.

Maagümnaasiumides ei tule palgarahast välja 

„Kui kooliastmed rahastatakse eraldi, siis gümnaasiumiosas jääb riiklikust numbrist vajaka, põhikoolis jääb üle,” tunnistas Kullamaa keskkooli direktor Meelis Välis.

Välise sõnul jääks Kullamaal põhikooliosas üle 2000 eurot. Gümnaasiumiosas tuleb palgaraha puudu 10 000 eurot, kui maksta õpetajatele välja uus ministeeriumi kehtestatud õpetaja ja nooremõpetaja ametijärgu palgamiinimum 715 eurot.

Kuidas leida Läänemaa kolhoosile hea esimees?

Ettevõtja Koit Uus ärgitab kohalikke omavalitsejaid vaatama Läänemaa tulevikku laiemalt kui ainult kes võiks kellega käia. Maakondadevaheline võistlus ellujäämise nimel oleneb kohaliku eliidi võitlusvõimest ja oskusest võimalusi näha ning neid kasutada.

Invaühing tänas toetajaid

Reedel kutsus Läänemaa invaühing Iloni Imedemaale tänuüritusele need toetajad ja vabatahtlikud, kes möödunud aasta jooksul puuetega inimesi aitasid.

Haapsalus avati vene käsitöö ekspositsioon

Haapsalu sai eile juurde väikese käsitöömuuseumi, kui Natalja Jampolskaja avas Vene kultuuriseltsi Bõliina ja Eesti–Vene rahvakultuurikeskuse Bereginja ruumides väljapaneku „Vene tare”.

Noarootsi sai juurde neli abipolitseinikku

Reede õhtul andis Läänemaa politseijuht Margus Kaldma neljale noarootslasele pidulikult üle abipolitseiniku tunnistused, üheski teises vallas Läänemaal pole nii palju abipolitseinikke korraga vastu võetud.

Trikster kolis linnagaleriisse 

Trikster on müütiline tegelane, kes tervitab külastajaid linnagalerii otsaseinas Mart Vainre näitusel „Kohtumine triksteriga”.

Skandaalne „Eesti ajalugu II”

Ajaloolane Mati Mandel kirjutab kuueköitelise koguteose „Eesti ajalugu” äsja ilmunud teisest, keskaega käsitlevast köitest, kus muistset vabadusvõitlust nimetatakse ristisõjaks ja Jüriöö ülestõusule on pühendatud vaid kolm lehekülge.

Endel Nelise memoriaali võitsid Lehis ja Siim

Haapsalu vehklemiskoolkonna rajaja Endel Nelise mälestusvõistlustel epeevehklemises võitsid pühapäeval esikohad meesjuunioridest Margo Lehis (En Garde) ja naisjuunioridest Gaia–Marianna Siim (Tallinna Mõõk).

Autod kihutasid merejääl

Pühapäeval peeti Haapsalus Suurel viigil hooaja esimene autovõidusõidu jäärajaetapp. Etapp pidi toimuma juba 30. detsembril, ent jäi ära halva ilma tõttu. Nüüd tuli korraldajale meeldivaks üllatuseks kohapeale 77 võistlejat, kellest 30 on pärit Läänemaalt.

Novosjolov ja Kuusk Stockholmis võidukad

Maailma karikavõistluste satelliitturniiril Rootsis jõudis nii meeste kui ka naiste arvestuses poolfinaali kaks läänlast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
NT
11 aastat tagasi

Nii segane jutt,et mida siis õelda õieti taheti? Et kaotame ära iidse keskuse Haapsalu koos linnapeaga ja moodusdame Läänemaa KEK-i ja muidugi juhi küsimust sel juhul oleks lahendatud.