1

Rein Kruusmaa: Olukorras, kus riik on selja pööranud, on keeruline toime tulla

Avatar

Madiken

madiken@le.ee

Lääne Elu palus kõigil maakonna omavalitsusjuhtidel kirjutada aastakokkuvõte. 

Risti vallavanem Rein Kruusmaa:

Läinud aastal sai Ristil täis 20 aastat valla omavalitsusliku staatuse taastamisest. Aasta on andnud põhjust nii tagasi kui ka edasi vaatamiseks.

Vaatamata sellele, et vigase pruudina kevadised kosilased tagasi lükkasime, adume vajadust muutusteks.

Aastaga on ühiskonna arusaam haldusreformi sisust revideerunud ja süvenevale tsentralismile hakatakse nägema alternatiive.

Vallas sai tänavu valmis mitu olulist investeeringuobjekti: rajasime Risti tervisekeskuse, kus ühe katuse alla kolisid perearst, hambaravikabinet ja apteek. Rekonstrueerisime hooldekodu küttesüsteemi ja soojustasime pööningu, lisandusid mõned hoolduskohad.

Lagunema kippunud raudteejaam sai uue fassaadi ja katuse. Mitu kilomeetrit kruusateid viisime mustkatte alla.

Negatiivsena jääb meelde süvenev silmakirjalikkus: on üsna ebameeldiv leida „sõprade” sõrmed oma ahtast rahakotist raha lugemas. Olukorras, kus ka riik on oma lubadusi murdnud ja selja pööranud, on keeruline toime tulla. Muret teeb remonti vajav koolimaja ja see, et kõikidele meie lastele ei jätku kohta lasteaias.

Uuelt aastalt loodan, et maakondlik mõtlemine Läänemaal tugevneb ja ühiskond muutub tervemaks ja hoolivamaks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Gen.
Gen.

Üle tüki aja üks mõistlik ja julge vallavanem. Riigi valitsus sulgeb koole-päästekomandosid,aga kordades kõrgema elatustasemega ja raiskava Kreeka jaoks leitakse sadu miljoneid eurosid paari nädalaga. Või kümneid miljoneid Afganistaani okupantide saatmiseks.Esimese telefonihelina peale tahtis hr. peaminster kahe käega alla kirjutada ACTA-le ja käskis lollidel(valijatel) foolium-mütse kanda. Kohalik võim tahtakse iga hinna eest ära nullida. Alustades valdade liitmisega. Ka teised vallajuhid ei tohiks nii jänesed olla ühinemistega nõustudes- kui valija ei saa oma kodus sõna sekka öelda,siis linnahärrasid maainimese mured küll ei huvita-peaasi,et maksud õigel ajal makstud on.

wpDiscuz