Lihula konstaablikohale tuleb uus konkurss

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Poliitikud Lauri Luik, Neeme Suur, Kalle Laanet ja Ain Seppik kolmapäeval Lihulas politseiprobleemi arutamas. Foto Kersti Ajaots
Poliitikud Lauri Luik, Neeme Suur, Kalle Laanet ja Ain Seppik arutasid Lihula politseiprobleemi kolmapäeval. Foto Kersti Ajaots

Haapsalu politseijuht Margus Kaldma ütles täna, et Lääne prefektuur kuulutab detsembris välja uue konkursi Lihula konstaabli ametikoha täitmiseks.

„Eelnevalt tuleb ära oodata täpne töötasu suurus, mida saame uuele töötajale pakkuda,” sõnas Kaldma.

Kaldma lisas, et Lihula vallavalitsusega tuleb läbi rääkida ka pakutav elamispind, mida on omavalitsus tulevasele konstaablile lubanud.

„Hetkel on seis siiski niisugune, et kohapeal ei ela ühtegi politseinikku, keda määrata piirkonnapolitseinikuks. Saata meil sinna kedagi ei ole, nii et jääme konkursi tulemusi ootama,” ütles Kaldma.

Kaldma sõnul viitas politseinike peatsele palgatõusule politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Tarmo Miilits, kes kohtus eile Haapsalu politseijuhtidega, et arutada olukorda Lõuna–Läänemaal.

Politseinike palgad tõuseksid 2013. aasta 1. jaanuarist.

„Prognoositav summa on piirkonnapolitseinikule 850 eurot brutopalka,” sõnas Kaldma.

Seni ei ole Lihulasse suudetud leida konstaablit 600eurose brutopalgaga.

„Tarmo Miilitsa väljaütlemise taga on politseis kavandatav palgareform, mitte konkreetne ametikoht. Kui 2013. a eelarve kinnitatakse, siis tõuseb piirkonnapolitseinike miinimumpalk kõikjal Eestis ning piirkonnapolitseinike palk ei ole kuskil alla 850 euro bruto,” täpsustas politsei– ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Annama.

Politseijuhtide ja Lihula omavalitsusjuhtidega kohtunud riigikogulane Lauri Luik möönis, et palgatõusu eelduseks on, et eelarve lugemisel läheb kõik hästi.

„Kohtumiselt jäi kõlama, et Lihula võimekus turvalisust tagada ei vähene, inimeste emotsionaalse turvatunde tekitamiseks on aga vajalik, et konstaabel oleks kohapeal,” sõnas Luik.

Lihula vallavolikogu esimees Tiina Lobja ütles, et ligi 900eurose brutopalgaga on inimest leida ihtsam kui 600eurose brutopalgaga, aga kindlat pole midagi.

„Enne ei usu, kui ise näen,” sõnas Lobja.

Lobja sõnul oleks vallal pakkuda nii 1–, 2–, 3– kui ka 4–toaline korter, osa neist heas korras, osa mitte, aga vald oleks nõus sobiva korteri ka politseinikule ära remontima.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
11 aastat tagasi

ei Luik ega Suur julge öelda – teeme ära, leiame raha. Täna ütleb Luik, et kui eelarvega läheb hästi, tuleb palgatõus (5%). Kui Lihula leiab politseiniku, lendab Luik ringi ja muudkui laulab – mina tegin, mina tegin… Hetkel ei saa ta ilmselt arugi, et küsimus on milleski muus kui selles mõnes palgaprotsendis.

Tont.
11 aastat tagasi

Vabandust,mitte Vabadus-,vaid Teises ilmasõjas hukkunute mälestusmärk pandi pihta.

Tont.
11 aastat tagasi

Siin peaks IRL i Parts asja sama kiirelt lahendama kui 5 aastat tagasi- siis leiti tunniga kümneid politseinikke koertega,keda korralike inimeste vastu saata. Lisaks veel kraana,millega vabadussõjas hukkunute mälestusmärk varastati. Ja pole üldse tähtis,et see pole tema ministeeriumi asi-Juhan ajab asja kiirelt joonde, Vaher pole selleks võimeline.

rahapuu
11 aastat tagasi
Reply to  Tont.

kas laululuik käis lihulas rahapuud istutamas

ämm
11 aastat tagasi
Reply to  Tont.

tal kapp tühi