Minister lubab politseinikele palgatõusu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Siseministeerium näeb politsei– ja piirivalveametile palgarahaks ette ligi 7 miljonit eurot lisaraha, mis suurendab madalamatel palgaastmetel töötavate ja kõrgendatud riskiga tööd tegevate politseinike palka, teatas ministeeriumi pressiteenistus.

Siseminister Ken–Marti Vaheri kinnitusel on 2013. aastal peamimine prioriteet turvalisust tagavate inimeste väärtustamine ja palga tõstmine. „Pärast majanduskriisi algust on meil esimest korda võimalik siseministeeriumi valitsemisalas sellises mahus personalifonde suurendada,” ütles Vaher. Amet saab selle tarvis juurde ligi 6,8 miljonit eurot. See lubab tõsta miinimumpalka 9,6%, mis tähendab, et palgatõusust võidavad enim just madalamail astmeil teenivad ametnikud. Selliseid töötajaid on ametis 3000 ringis. Juhtkonna palk uuel aastal ei tõuse, kinnitas Vaher.

Palk tõuseb ka kõigil kõrgendatud riskiga ametikohtadel ehk patrulli– ja piirkonnapolitseinikel, liikluspolitseinikel, piirivalvepatrullidel, kriminaalmenetlejail ja eriüksusel. Näiteks piirkonnapolitseinikel, kes praegu teenivad alla Eesti keskmise palga (III kvartalis 855 eurot), tõuseb palk vähemalt 7%, selgitas minister. Kokku tõuseb uuel aastal 4400 töötaja palk.

Siseministri hinnangul on palgatõusu eelduseks palgareform ehk palgasüsteemi korrastamine. Palgareformi annab politseile võimaluse tagada turvalisust ka väiksemates linnades ja maakohtades, lubas Vaher.

Praegu on politseis, piirivalves, kodakondsuse– ja migratsioonivaldkonnas erinev palk, sest ühendameti loomisel 2010 palgasüsteeme ei ühendatud. Palgareformiga tekib ühtne alus, nii et samalaadse töö eest saavad nii politsei, piirivalve kui kodakondsus– ja migratsiooni valdkonna töötajad üheväärset palka.

Kokku on ameti palgafond järgmisel aastal üle 95 miljoni euro. Politsei– ja piirivalveametis töötab 1. novembri seisuga 5526 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments