Presidendiproua sai Lihula lilltikandiga salli

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mardilaada aukülaline oli Evelin Ilves, kes rääkis oma ametikohustustest ja tööst terviseteadlikkuse tõstmisel. Foto: Arvo Tarmula
Mardilaada aukülaline oli Evelin Ilves, kes rääkis oma ametikohustustest ja tööst terviseteadlikkuse tõstmisel. Foto: Arvo Tarmula

Läänlased kinkisid Helsingi mardilaata külastanud presidendiprouale Evelin Ilvesele Haapsalu käsitöölise Liivi Paisi tikitud Lihula lilltikandiga õlasalli.

Selle peale kutsus presidendiproua kõiki Läänemaad külastama, kinnitades, et Läänemaal on huvitav keel ja ilus arhitektuur.

Laupäeva hommikul rahvale avatud mardilaadal olid esimesed külalised kohal juba enne ametlikku avamist. Laada algus on olnud rahvarohke ja rahvavool Kaapelitedasesse jätkus ka pärastlõunal.

Laadasaalis uudistati raamatuid, valiti meelepäraseid käsitööesemeid ja mekiti laadaliste pakutavat toidukaupa.

Haapsalu käsitööseltsi eestvedaja Mirje Simsi sõnul läks kaup isegi paremini kui Tallinna mardilaadal. Helve Tellei Rõude külaseltsi kangrupesast ütles, et esimesed kangastelgedel kootud vaibad on juba uue omaniku leidnud.

Kui laadasaalis käib kõva kauplemine ja info jagamine, siis Koidula kohvikus saab jälgida kultuuriprogrammi. Päeva juhatasid hoogsalt sisse noored tantsurühmast Läki Tantsule. Noortel on käed-jalad tööd täis, sest lisaks oma esinemistele on nad modellideks moedemonstratsioonidel näitamas TikiMari tikitud kleite, Liivia Leškini moekollektsiooni ja Haapsalu salle.

Suure tähelepanu osaliseks said Haapsalu vehklejad Sten ja Brit Priinits, kellelt pärast esimest näidismatši küsiti kõikvõimalikke küsimusi vehklemise kohta ja ka autogramme.

Muusikalisi vahepalasid pakkusid Madis Kari, Antti Kammiste, Ivo Linna ja Maarja Sukles.

Helsingi Kaapelitehdases peetav mardilaat on suurim Eestit tutvustav üritus Soomes. Tänavu on laada sihtmaakond Läänemaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gen.
11 aastat tagasi

Kahjuks Ei saa loll aru,et ta loll on. Ja kuna haiglaid järjest suletakse,siis ei saa nad ka ravi.Tark inimene ju ei valiks tagasi erakonda,mis mitme miljoni euro eest valimisreklaami tellib ja siis järjekordselt peale võimule saamist koole ja päästekomandosid sulgeb. Peale järgmisi valimisi suletakse neid maakondades veel rohkem ja sarnaselt eurokalkuraatorile saadetakse inimestele paari miljoni eurose riigihanke tulemusena VALIMISKALKULAATOR. Seda oskab igaüks kasutada- iga klahvi all ühest kümneni tuleb vajutamise korral ekraanile ühe praeguse võimuliidu tegija pilt. Kas koera või kassiga. Ja milline pilt meeldib,siis seda nuppu ka tuleb vajutada. Ja meie e-riigis läheb hääl automaatselt arvesse. Krt. teab muidugi… Loe rohkem »

Ehk...
11 aastat tagasi

…oli seekord Helsingi Lihulast lihtsalt lähemal ja pealegi – pole Lihulas politseid, pole kuigi turvaline nii kõrgel proual sinna sõita… Ikka kardab ka natuke. Ikkagi inimene!

läänlane
11 aastat tagasi

miks Evelyn läks läänlastega kohtuma Helsingisse ?