Galerii: mardilaat “Südamega Noarootsist”

Lääne Elu

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 16
Külastajaid võõrustatakse Noarootsi kõrtsihoones, mille taastamine sai tunnustatud kui Läänemaa aasta tegu 2020. Foto: Piret Pärnapuu

Eile ja täna peetakse Noarootsis mardilaata. Täna on laat avatud kell 11-14, eile oli laadamöll kella neljani pärastlõunal.

2020. aastal erandkorras virtuaalsena toimuva Mardilaada täienduseks toimub Noarootsi poolsaarel, vastvalminud Noarootsi kõrtsi ruumides paikkondlik laat “Med hjärtat från Nuckö” ehk “Südamega Noarootsist”.

„Tulevad kauplejad kohapealt, saab suppi ja tuuletaskuid ning pühapäeval saab tantsida ka,” ütles Noarootsi mardilaada üks korraldajaid Piret Pärnapuu reedel Lääne Elule.

Oma õhuliste kudumitega on laadal käsitöömeister Helja Jõgisman. Pärnapuu ise on väljas kirivöömustritega, mida tikitakse erilisele paberile. Käsitööline Eveli Kaur pakub helkivaid ripatseid. „Suka-sokimeistrid tulevad ka,” ütles Pärnapuu.

Pühapäeval keskpäeval astub lavale kahemehebänd Vares. Ülal on suur ekraan, kust saab jälgida mujal Eesti mardilaatadel toimuvat.

Külastajaid võõrustatakse Noarootsi kõrtsihoones, mille taastamine sai tunnustatud kui Läänemaa aasta tegu 2020.

Laadal on üles seatud mitmekesine valik käsitöid Noarootsi meistritelt. Pakutakse rannarootsi suppi ja Birkas Kohvik legendaarseid tuuletaskuid.

Präänikuks ja tantsuks esineb täna keskpüäeval Mardilaada kultusbänd Ansambel VaReS.

Fotod: Piret Pärnapuu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kati
3 aastat tagasi

Jube. Maske ei olnud mitte kellelgi – ei ostjatel ega müüjatel. Ennem karta kui hiljem kahetseda. Inimesed, mõelge ikka ka!!!

Koroonat korjamas
3 aastat tagasi

Kobaras koroonat korjamas! Ärge siis imestage, et Läänemaale lisandub positiivseid. On inimestel ikka mõistust teha laat viiruse kõrghooajal. Ja teistel sinna kohale minna.

ootame
3 aastat tagasi

rõõmsaid teateid uuest koldest

Postimees
3 aastat tagasi

Pole Noarootsis kusagilt maski soetada kaa

...
3 aastat tagasi

Kui Haapsalu laadal kanti maski, siis Noarootsis nagu näha viirust ei peljata.