Haapsalu lipp võiks olla rohkem nähtaval

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Linnavolikogu kultuurikomisjon soovib, et Haapsalu linna sinivalget lippu oleks linnas rohkem näha ja et lipuvärvid leiaksid laiemat kasutust.

Linnavolikogule tehtud ettepaneku kohaselt peaks Haapsalu linna lipp kohustuslikus korras lehvima linnale kuuluvate asutuste, aga ka riigi kultuuri– ja haridusasutuste vardas, linna sissesõitude lipumastides ning sadamais. Selle ettepanekuga soovib komisjon väärtustada Haapsalu linna lippu ja tuua lipuvärvid tänavapildis esile.

Ettepaneku laiendada linnalipu kasutamist tegi linnavolikogu värske liige Gert Virroja, kes asendab ajutiselt äraolevat Siim Maivelit.

„Paljudes Euroopa omavalitsustes on kogukonna sümbolid, sh lipp ja vapp suure au sees,” põhjendas Virroja oma algatust. Virroja sõnul kasutatakse lippu ja vappi logodena trükistel ja kleepsudel, sportmängude ja kultuuriürituste puhul, delegatsioonide külaskäikudel, läbirääkimistel või ametiasutuste, koolide, lasteaedade, muuseumide jts hoonetel. „See on identiteedi väljendus,” sõnas Virroja.

Linnavolikogu kultuurikomisjon toetas Virroja ettepanekut. Komisjon märgib, et linna lipu laiem kasutamine on üsna levinud ka Eesti teistes omavalitsustes, näiteks Tartus.

Virroja ütles, et enne kui linnavolikogu seda ettepanekut tuleva nädala reedel arutama hakkab, ootab ta linnarahva arvamust.

„Võib–olla tuleb sellega seoses üles ka uusi ideid,” lootis Virroja.  „Ootan igasugust vastukaja enda ja kultuurikomisjoni aadressil.”

Haapsalu linna lipp kinnitati ametlikult 27. septembril 1994. Sellest ajast lehvib ta alaliselt vaid linnavalitsuse ees lipumastis. Linna sinivalge lipp on 1930. aastaist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juss
11 aastat tagasi

On linnalipu kasutamisega mingeid probleeme? Ega ei ole. Seadusega on paika pandud riigilipu kasutamise ja heiskamise kord, aga palju sellest kinni peetakse. Mõelgem rohkem selle peale kuidas sini-must-valget aus hoida Haapsalu linnalipu värvide valguses.

Tõnn
11 aastat tagasi
Reply to  Juss

riigilippu ju näeb linnas rohkem kui linnalippu. riigilipu eest saab hoolitseda terve riik, aga haapsalu lipu eest ju ainult haapsalu. täitsa õige algatus.

küünlaid püha õdede jaoks
11 aastat tagasi

Õige kõik kohd tuleb neid täis panna .i. , .I. , .i. , .i. , .I. , .i. , .i. , .I. , .i. , .i. , .I. , i. , .I. , .i. , .i. , i. , .I. , .i. , .i.

Linnaelanik
11 aastat tagasi

Linna vapp on küll au sees, alles hiljuti nägin Kastani ehituse juures ehitajate furgooni, millel külje peal suur Haapsalu vapp. Haapsalu autoomaniku, võtke eeskuju!

Sümboolika
11 aastat tagasi

Lipu vanus ulatub aastasse 1930, nii jutustab internet. Aga miks ei nimetata kusagil seda, mida need värvid ka tähistavad (kui tähistavad). Võiks teada. Et siis konkreetne küsimus – mida See identiteet väljendab.

Tõnn
11 aastat tagasi
Reply to  Sümboolika

need sinised laigud on vist see, et linn on ümbritsetud kolmest küljest merega. nii vähemalt jäi kunagi kõrvu