Kutsehariduskeskuse köögis kokkavad Portugali tüdrukud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Fundao kutsekooli õpilased Adriana ja Inés teevad oma välispraktika Haapsalus. Foto: HKHK
Fundao kutsekooli õpilased Adriana ja Inés teevad oma välispraktika Haapsalus. Foto: HKHK

Juba teist nädalat on Haapsalus oma oskusi täiendamas kutsehariduskeskuse Portugalis asuva partnerkooli kaks kokaõpilast.

Adriana ja Inés, kes õpivad kokaks Fundao kutsekoolis, tulid oma välispraktikat tegema Haapsallu Promenaadi hotelli restorani. Tüdrukud on aidanud hotellis hommikusööke serveerida, teenindanud restorani igapäevaseid kliente ja valmistanud ette suuremaid peolaudu.

Sügisene Haapsalu tundub soojast Lõuna-Euroopast pärit tüdrukutele jahedavõitu, kuid sellegipoolest ütlevad nad, et neile meeldib siin ning kogemus on huvitav. Et õppida tundma ka oma Eesti eakaaslasi, on Adriana ja Inés mitmel korral töötanud ka meie kooliköögis, valmistanud meile igapäevast lõunasööki ning teinud kõiki vajalikke toiminguid koos meie köögipraktikal olevate õpilastega. Samuti on tüdrukud osa võtnud erinevate kursuste toiduvalmistamistundidest ning avastanud õpetaja Kersti Raaki ja Tiina Sootalu käe all eesti köögi eripärasid. Inglise keele tunnis plaanivad tüdrukud tutvustada ka Portugali rahvustoite ja traditsioone.

Praktika kestab kokku neli nädalat, millest pool hakkab märkamatult läbi saama. Vabal ajal on meie kooli õpilased tutvustanud tüdrukutele Haapsalut, linn on neile juba omaks saanud ning äraeksimist pole enam karta. Nädalavahetusel on plaan külastada ka Tallinna.

Fundao kooliga on HKHK-l sõbralikud koostöösuhted juba 2006. aastast, mil meie õpetajad viibisid esmakordselt Portugalis. Selle käigu tulemusel sai 2009. aastal Leonardo da Vinci programmi rahastamisel teoks HKHK õpilaste esimene välispraktika Fundaos. Novembri lõpus tulevad Portugali õpetajad vastukülaskäigule, et jätkata koostööd ning lisaks kooliga tutvumisele arutada läbi ka meie koka- ja majutusteeninduseriala õpilaste kevadine Fundaos toimuv praktika ja osalemine nende piirkonna tippüritusel Cherry festivalil.

Aile Nõupuu,
HKHK arendusdirektor

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments