Seminar Penijõel võtab luubi alla loomapidamise looduskaitselise poole

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Homme räägitakse Penijõel loomapidamise looduskaitselisest rollist – sellest, miks Läänemaa lehmad peaksid sööma karjamaal ja kuidas see on kasulik loodusele.

Üks esinejaist, ülemaailmsesse lihatootjate võrgustikku kuuluv World Wildlife Foundationi (Maailma Looduse Fond) esindaja Anna Jamieson räägib ka maailma suurtele lihatootjatele, miks mitte anda loomadele GMO-maisi ja soja, vaid rohtu, miks karjatamine on loomadele, loodusele ja inimestele kasulik jne, samuti on tal suured teadmised lihaveiste liha tervislikkusest.

Kell 14 Matsalu looduskeskuses algava seminari korraldaja Kertu Hool Eestimaa Looduse Fondist ütles, et oodatud on loomakasvatajad ja kõik, kes huvituvad keskkonnasõbralikust maamajandamisest.

Kava

14.00 Sissejuhatus. Veekaitse olulisusest põllumajandustootja poolt vaadatuna – Kaia Lepik, ELF
14.10 Eutrofeerumise vähendamise võimalused. Elurikkus põllumajandusmaastikus – Silvia Lotman, ELF
14.30 Kuidas ekstensiivse loomakasvatuse korral toota kvaliteetset liha, nii et see oleks
majanduslikult tasuv. Parasiidid. Vasikate söötmine – Anna Jamieson, Rootsi, WWF (World Wildlife Foundation ehk Maailma Looduse Fond)
16.00 Loomade talvine söötmine ja pidamine. Kuluefektiivsus ja loomade heaolu – Anna Jamieson, Rootsi, WWF

Seminar toimub projekti Snowbal – “Toitainete koormuse vähendamine Läänemerre ja pärandkoosluste majandamine” – raames. Projekti rahastavad rahastavad Interreg Kesk-Läänemere programm, Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Rootsi WWF.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments