Maavanem lubas haapsallaseks hakata

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Innar Mäesalu. Foto: Arvo Tarmula
Innar Mäesalu. Foto: Arvo Tarmula

Aasta aega Lääne maavanemana töötanud Võrumaa mees Innar Mäesalu lubas enda ja oma pere sel nädalal Haapsallu sisse kirjutada.

Mäesalu sõnul on puhas juhus, et sissekirjutamise otsus langes kokku Haapsalu linna kampaaniaga, et haapsallaseks hakanute vahel loositakse välja rahalisi auhindu: üks saab 300 ja kaks inimest sada eurot.

„Kui mina peaksin võitma, luban, et annan selle tagasi,” lõõpis Mäesalu täna hommikul Läänemaal asuvate riigiasutuste juhtidega kohtudes.

Maavanem taunis sellel kohtumisel valitsuse tsentraliseerivat poliitikat. „Efektiivsuse tagaajamisel on kindlad piirid,” ütles Mäesalu, tuues selle piiri ületamise näiteks politsei ja  piirivalve ühendamise. Sellise monstrumi juhtimine ei ole tema hinnangul enam ei efektiivne ega tulemuslik.

Riigiametnikega tsentraliseerimise teemal tekkinud arutelul nenditi, et isegi regioonijuhtidel ei ole kuigi suurt sõnaõigust, otsused tehakse Tallinnas. See näitab muu hulgas, et alluvaid ei usaldata, leidsid riigiametnikud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
alluvaid ei usaldata
11 aastat tagasi

ja on ka põhjust

Tont.
11 aastat tagasi

See oleks hea eeskuju küll. Haapsalus on hea elada,rahulik ja ilus linn…..