Läänemaal on kõige rohkem perevägivalda Eestis

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Läänemaal on peamised kuriteod vargused, kuid selle järel tuleb kohe kehaline väärkohtlemine, mille taga on enamasti perevägivald.

Haapsalu politseijuhi Margus Kaldma sõnul on Läänemaal perevägivalda 10 000 elaniku kohta kõige rohkem Eestis. Põhjust ta nimetada ei osanud. Ühe võimalusena pakkus Kaldma, et võib–olla pöörduvad läänlased rohkem politsei poole.

Tänavu on Läänemaal registreeritud 10 kuuga 405 kuritegu, seda on vähem kui mullu samal ajal. Avastatud on 319 kuritegu, mis teeb avastamise protsendiks 79. See on kõrgeim avastamise protsent Lääne regioonis, ütles Kaldma.

Joobes juhte on tänavu kriminaalvastutusele võetud 55, mullu samal ajal 64.   Roolijoodikute ohjeldamiseks korraldas politsei septembri alguses kampaania, et roolijoodiku karistamisel eelistatakse aresti määramist.

„Inimene on mõnda aega liiklusest eemal ja saab elu üle järele mõelda,” põhjendas Kaldma aresti eelistamist.

Kohtutega suheldes sai Kaldma aga kinnitust, et kohtunikke ei saa mõjutada. Kohtunikud ütlesid, et teie võite oma kampaaniad korraldada, aga meie ei saa karistuse määramisel teie kampaaniatest lähtuda.

Läänemal on liikluses kannatada saanud tänavu 22 inimest, üks liikleja hukkus. See juhtus Piirsalus, kus autojuht ei märganud tumedais rõivis jalgratturit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
11 aastat tagasi

Aga mis isu on politseil üldse tööd teha,kui Haapsalu kohtus määratud karistused on mõnigi kord kannatanu üle irvitamine ??

Uno
11 aastat tagasi

Rahapuudus, stress, vinguv naine….mida te veel tahate?
Ilmselt lõuna_läänemaal saab nüüd rahulikult naisi nüpeldada ilma, et politsei sekkuks.

Viinanina
11 aastat tagasi

Viinanina: tegelikult igal asjal ka midagi head nüüd saan baari ja sealt tadasi vindisena kihutada ,olla ohuks nii kaaslastele kui ka iseendale samas kui keegi ei takista siis pole ka ju ohtu vahelejäämiseks.