Aasta prokurör on Antti Aitsen

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Prokuratuuri 94. aastapäeval tunnustati Aasta Prokuröri tiitliga Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Antti Aitsenit. Antti Aitsen (36) juhib kriminaalmenetlust ja esindab riiklikku süüdistust narkootikumidega seotud ja organiseeritud kuritegudes Ida-Virumaal.

Riigi peaprokuröri Norman Aasa sõnul on raskete organiseeritud kuritegude menetlemine õiguskaitseasutuste üks olulisemaid prioriteete. Antti Aitsen on teinud selles osas koostöös maksu- ja tolliametiga märkimisväärselt head tööd ja taganud, et väga raskeid, rahvusvahelisi narkokuritegusid sooritanud isikud on saanud teenitud karituse ning üks suuremaid narkokaubanduse kanaleid Eesti ja Venemaa vahel on likvideeritud.

2010. aastal anti kohtu alla Ida-Virumaa ühe suurema narkogrupeeringu juhid ja tänaseks on Viru maakohus karistanud neid rohkem kui kümne aasta pikkuste vangistustega. Grupeeringu liidrilt konfiskeeriti üle 125 000 euro sularaha. Eesti ja Venemaa vahelise amfetamiini ja hašiši salakaubaveo kanali likvideerimise käigus võeti kurjategijatelt ära suures koguses narkootilisi aineid – üle kolmeteistkümne kilogrammi amfetamiini ja üle viie kilogrammi hašišit.

Tulemusliku koostöö eest võitluses piiriülese narkokaubandusega pälvis Antti Aitsen 2010. aastal Vene Föderatsiooni Siseministeeriumi teenetemärgi. Antti Aitsen on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ja töötab prokuratuuris alates 1997. aastast.

Lisaks tunnustas riigi peaprokurör prokuröre, kelle töö tulemused olid 2012. aastal eriti silmapaistvad. Ära märgiti riigiprokuratuuri süüdistusosakonna riigiprokurör Kati Miitra, Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Külli Saks ja prokuröri abi Riita Serikova, Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling, majandus- ja korruptsioonikuritegude osakonna ringkonnaprokurörid Stella Veber ja alaealiste osakonna prokuröri abi Natalia Duškina ning Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Kaido Tuulemäe.

Prokuratuuri Aasta Ametniku tiitli pälvis riigiprokuratuuri järelevalveosakonna konsultant Gardi Anderson, kes oma tubli tööga on oluliselt kaasa aidanud prokuratuuri eesmärkide saavutamisele. Tublimate ametnikena tunnustati veel riigiprokuratuuri haldusosakonna nõunikku Kadi Tommist, Lõuna piirkondliku talituse autojuhti Urmas Reissaart, Lääne piirkondliku talituse konsultanti Aalo Kukke, Viru piirkondliku talituse referenti Ilmar Luksi ja Põhja piirkondliku talituse vanemreferenti Kairit Kamsi ja referenti Liivi Kitsemetsa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments