Borrelioosi ja entsefaliiti on Läänemaal endiselt vähe

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui eelmisel aastal kasvas Läänemaal puuknakkustesse haigestumine hüppeliselt, siis tänavused kümne kuu numbrid näitavad haigestumiste vähenemist.

Terviseameti Haapsalu esinduse spetsialist Lea Kiisi andmetel oli 29. oktoobriks Läänemaal registreeritud kolm puukentsefaliidi juhtu (kõik täiskasvanud) ning 67 puukborrelioosi juhtu (neist 10 lapsed).

2010. aastal registreeriti Läänemaal kaks puukentsefaliiti ja 75 puukborrelioosi haigestunut, eelmisel aastal aga 15 puukentsefaliiti ja 127 puukborresioosi haigestunut.

Puugiohtlik aeg kestab tavaliselt aprillist oktoobrini. Vereimejate aktiivsuse perioodi võib pikendada soe talv. Puukborrelioosi uusi juhte registreeritakse haiguse pika peiteaja tõttu ka talvekuudel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Rudra
10 aastat tagasi

Mulle see retsept mldeeib, tundub lihtne. Kujuta ette, eile mfcfcgi meie poes isegi ve4rsket tsillit.Asjad liiguvad paremuse poole.Su mf5tisklused sfcnnipe4eva teemal on ve4ga huvitavad. Endal pole midagi muud kui fcks ja sama kuupe4ev. Ja liiga tihti jf5uab je4lle ke4tte. Tervitused Kahupealt!