0

Lapsed nõuavad Oru raamatukogu laadal luulet

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna ja homme saab Oru raamatukogus tasuta raamatute laadal igaüks endale koju kaasa viia meelepärase raamatu või õpiku.

Raamatukogu juhataja Õnne Pool ütles, et tegemist on seitsmenda taolise laadaga. See, et üle-eestilised raamatukogupäevad langevad kokku koolivaheajaga, ei ole tema sõnul hea – lapsed on ära sõitnud, lisaks mõjutab maakohas õpilaste liikumist see, et koolibuss praegu ei käi.

“Massilist lasterünnakut seekord, jah, ei ole, aga huvilised siiski käivad,” ütles Pool.

Oru kooli laste seas on Pooli sõnul väga nõutud luuleraamatud. “Nii tore on näha, kuidas õpilased tulevad: kas luulet ei ole?” rääkis raamatukogu juhataja. Ka lastekirjandus läheb laadal väga hästi.

Pool rääkis, et praegu on kohal raamatuid valimas kümmekond inimest. Igal aastal on tema sõnul palju samu käijaid, aga ka täitsa uusi inimesi. Mõni võtab üks-kaks raamatut, mõni viib kastiga. “Ega midagi naljalt järele ei jää,” ütles Pool.

Laadal pakutavad raamatud on pärit nii inimeste kodudest kui ka raamatukogu mahakantud teoste hulgast, samuti Oru kooli raamatukogust. Inimesed on üllatavalt huvitatud õpikutest.

“Võetakse kas nostalgiast või näiteks, et lapselastele õpetada,” rääkis Pool. “Matemaatika või füüsika ju ei muutu, võib-olla eesti keele õpik on natuke ajast maas.” Paljud võtavad ka saksa keele õpikuid – seda Oru koolis enam ei õpetata, nii et õpikud jäid koolil üle.

Seisma ei ole jäänud ka entsüklopeediad – isegi pruuni ENEt viiakse omale koju. “Mõned väga hindavad seda,” ütles Pool.

Raamatukogujuhataja vaatab inimeste toodu kõigepealt ise läbi ja saab sageli välja vahetada raamatukogu enda kõlbmatuks kulunud teosed. “Nii olen aja jooksul saanud uuema köite vastu välja vahetada paarsada teost,” ütles Pool.

Täna on raamatukogu lahtiolekuaega laada tõttu pikendatud kella 19ni, homme on laat avatud kella 10st 12ni.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz