0

Homme on Haapsalus doonoripäev

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neljapäeval, 25. oktoobril oodatakse nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaali kell 10.30–15.00.

Viimati käis Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus Haapsalus doonoritelkidega 21.–22. augustil ning siis külastas telki 297 inimest, kellest verd loovutas 246 inimest ja esmadoonoreid oli 38.

Haapsalu kultuurikeskuses oli doonoripäev viimati 23. mail. Siis külastas seda 94 inimest, kellest verd loovutas 68 inimest ning esmadoonoreid oli viis.

„Oleme kõigile Haapsalu doonoritele siiralt tänulikud ja loodame ka seekord palju terveid ja tublisid doonoreid näha,“ ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse arendusjuht Ülo Lomp. „Kehva suve tõttu on paljud inimesed, sh doonorid haiged ja seetõttu paneme kõigile südamele, et kui vähegi võimalik, võiksid inimesed tulla verd loovutama. See on patsientide jaoks hindamata väärtusega heategu.“

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfo www.verekeskus.ee ja Facebookis fännilehel „Doonorid ja Sõbrad“.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz