Elen Lotman: Lindude rände ajal on väga raske linna tulla

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti Päevalehe laupäevalisas LP on luubi all tugevate juurtega filminaine, Matsalus elav Elen Lotman. Lotman on maailma üks vähestest naisoperaatoritest, ta õpetab filmitudengeid Balti filmi- ja meediakoolis.

Bioloogide Kaja ja Alex Lotmani tütar räägib, kuidas teda erutavad kokkupuutepunktid bioloogia ja kunsti vahel – näiteks, kuidas inimese aju reageerib kunstile ainevahetuslike muutustega. Filmitudengite arvates parim õppejõud kinnitab, et Eesti filmiharidus kannab vilja ning et Eesti filmil läheb üha paremini.

Töö tõttu maailmas palju rännanud Elen Lotmani jaoks on praegune paikne elu Matsalus midagi uut. Aja tiksumine Matsalus köidab Lotmanit kõige rohkem lindude rände ajal, kui linna tulla on väga raske.

Emana on Lotmani unistuseks anda oma lastele edasi sama tunnet, mis tema sai oma vanematelt – et laps on valmis inimene, mitte alaväärsem kui täiskasvanu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments