Galerii: Martna lapsed valmistasid omavalitsusjuhtidele üllatuse

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10

Kolmapäeval Martna päevakeskuses igakuist nõupidamist alustama sättinud Läänemaa omavalitsusjuhid pidid koosolekuga siiski ootama, sest Martna lasteaia lastel oli nendega oma plaan.

Et just oli olnud leivanädal, luges Martna raamatukogu juhataja ja lasteaiaõpetaja abi Anu Heimvell ette loo, kuidas vanasti rukkist leiba tehti. Paarkümmend last ehk terve lasteaed ja teist niisama palju omavalitsusjuhte said paberilehe ja pliiatsi ning pidid jutu ajal silme ette kerkinud pildi üles joonistama ja oma nime ka juurde kirjutama. Need emotsioonid on nüüd Martna päevakeskuses seina peal kõigile vaatamiseks väljas.

Martna lasteaed üllatas külalisi veel omatehtud suupistetega: meeleivakesed, tatrapannkoogid, kohupiima ja porgandi karask, mitut sorti muffinid. Need valmisid koos lastega eelmisel õhtul, 16. oktoobril, ajendiks Kodukant Läänemaa ja Haapsalu kutsehariduskeskuse projekt „Kohalik toit kohaliku kogukonna toidulaual”. Kohaliku toidu valmistamist õppis 600 inimest üle Läänemaa, kooli– ja lasteaiasöökla kokad nende seas, selgitas Martna lasteaia ja päevakeskuse juhataja Marju Kasterpalu. „Kaasasime emasid ka ja küpsetasime kuut sorti kakukesi,” meenutas Kasterpalu õppepäeva. Samal õhtul rääkis psühholoog Tõnu Ots veel, millal on õige aeg õppida, sest käimas on ka täiskasvanud õppija nädalal (TÕN).

TÕNi puhul räägib Anu Heimvell igal hommikul lastaialastele muinasjuttu — nõnda on lubanud raamatukoguhoidjad tähistada täiskasvanud õppija nädalat.

Mihklipäeval, enne leivanädalat, kohaliku toidu valmistamise kampaaniat ja TÕNi oli Martna naiste seltsi eestvedamisel leemekulbiliigutajate iga–aastane kokkutulek. Siis toovad naised oma moosid ja muud hoidised välja, et need ära maitsta ja kõige parem välja valida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Riina Tr
11 aastat tagasi

Lahe ja tore see laste asi!