Lääne Elu paberleht 18. oktoobril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mis vahe on kassil ja märjal kassil? Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi õpilane Kelli Kibar veenmas žüriid, et ta oskab peale laulmise ka näidelda. Foto: Arvo Tarmula
Mis vahe on kassil ja märjal kassil? Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi õpilane Kelli Kibar veenmas žüriid, et ta oskab peale laulmise ka näidelda. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalus otsiti ooperitalente

Teisipäeva pärastlõunal otsiti Haapsalu kultuurikeskuse suurelt lavalt nõela, mängiti kurki ja hapukurki ning päästeti surmasuust vanaema, peale selle muidugi lauldi. Talendiotsinguil rahvusooperi Estonia ringsõit oli jõudnud Haapsallu, kus kuulati seitset noort lauljat, kõik tüdrukud.

Soomes töötab ligi 400 läänlast

Läänemaalt reisib Soome aastas umbes 5579 inimest, kellest umbes 369 inimest on Soomes võõrtööjõuks. Tartu ülikooli geograafia osakonna mobiilpositsioneeringul põhinevast uuringust selgub, et kõigist Soomes käijatest umbes 369 läänlast veedab Soomes vähemalt 183 päeva aastas. Alates 183 päevast aastas loetakse välisriigis viibija võõrtööjõuks.

Rannarootsi vaibast saab rändnäitus

Eestirootsi käsitöömemmede tikitud 20 meetri pikkune vaip Rannarootsi ajaloost pildistatakse üles ja tehakse näituseks. Esimesena näevad selgitavate tekstidega fotonäitust Rannarootsi muuseumi nn aibovaibast tuleval aastal Turu saarestiku Houtskäri saare elanikud.

Siberi ajakirjanik väisas Läänemaad

Teisipäeval külastas Lääne Elu toimetust ajakirjanik Anna Gerassimenko Kemerovost, kes otsustas oma puhkuse ajal käia läbi kolm Balti riiki ja kui juba on Siberist nii kaugele tuldud, põigata korra ka Helsingisse. Haapsallu tõi teda kahe aasta tagune tutvus Haapsalus elava ajakirjaniku Ene Pajulaga. Pajula käis 2010. aasta suvel Kemerovos oma vanaisa jälgi otsimas.

Lõuna-Läänemaa ajaloost ilmub raamat

Lõuna-Läänemaa ajaloost on ilmunud uus raamat, mida esitletakse järgmisel laupäeval Lihulas. Vana–Läänemaa Ajaloo Seltsi välja antud kogumikku on koondatud 13 artiklit, mille aluseks on viimastel aastatel Lihula mõisas peetud ettekanded.

Sauna Cup tõi Haapsallu kunagised iidolid

Möödunud nädalavahetusel peeti järjekordne, arvult 13. Sauna Cupi korvpalliturniir. Haapsalu spordihoones ja Wiedemanni spordihoones osales kokku 30 võistkonda Lätist, Leedust, Venemaalt ja Eestist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments