1

Dirhamis võeti kinni välismaalaste seadust rikkunud Vene kodanikud

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud nädalal avastati Dirhami sadamas ja saadeti Eestist välja kaks välismaalaste seaduse rikkujat.

Lääne prefektuuri piirivalvebüroo Haapsalu kordoni juht Andres Märtin rääkis, et 2. oktoobri keskpäeval teatas Dirhami sadama kapten Haapsalu kordonisse sadama territooriumil viibivast kahtlasest seltskonnast, kes saabus sinna jahiga. Piirivalve patrull sõitis Dirhamisse ja tuvastas, et tegemist on kaheksa Vene Föderatsiooni kodanikuga, kellest kaks rikkusid välismaalaste seadust – ühel isikul viisa kehtetu ja teisel lubatud Eestis viibimise aeg ületatud.

Märtini sõnul oli välismaalaste seadust rikkunud Vene kodanikel arusaam, et jahil veedetud aeg ei lähe siin viibitud päevadena arvesse. Ometi ületasid nad Eesti–Vene piiri maismaa piiripunkti kaudu, sellest hetkest alates hakkasidki jooksma riigis viibitud päevad. Dirhamisse tuli jaht Tallinnast, tehes siin vahepeatuse, et sõita edasi teistesse riikidesse.

Kordoni juht ütles, et selline rikkumine on Läänemaal haruldane, viimati juhtus sarnane asi üle kümne aasta tagasi.

“Möödunud nädala juhtum teeb meid veelgi valvsamaks,” ütles Märtin. Ta lisas, et loodetavasti muutub koostöö sadamakaptenitega veelgi paremaks. “Need Vene kodanikud saime kinni pidada tänu Dirhami sadama kapteni kiirele tegutsemisele,” ütles Märtin.

Kinnipeetud saadeti Eestist välja 7. oktoobril, Märtini sõnul hoidsid neid seni sadamas kinni halvenenud ilmaolud.

Välja saadetud Venemaa kodanikud ei tohi kolme aasta jooksul siseneda Schengeni viisaruumi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
nike free run 5.0 womens pink green
nike free run 5.0 womens pink green

I like this site very much, Its a very nice position to read and find info . “Do not use a cannon to kill a mosquito.” by Confucius.
nike free run 5.0 womens pink green http://www.adecco.si/news/index.asp?id=48

wpDiscuz