Kai Tennisberg: Kas streik jõuab Läänemaa haiglasse, ei ole ikka teada

Madiken

madiken@le.ee

Läänemaa haigla ravijuht Kai Tennisberg. Foto: Lääne Elu

Kas arstide, õdede ja hooldajate tööseisak laieneb tuleval nädalal Läänemaa haiglasse, haigla ravijuht Kai Tennisberg täna hommikuks veel ei teadnud.

“Kui tuleb, siis kindlasti mitte esmaspäevast — toetusstreiki peab kolm päeva ette teatama ja praegu pole teatatud,” selgitas Tennisberg.

Kui streik tuleval nädalal ikkagi siia jõuab, siis puudutab tööseisak Tennisbergi kinnitusel ainult plaanilisi ambulatoorseid vastuvõtte ja kindlasti mitte statsionaarset ravi ega laste ja rasedate vastuvõttu.

Kui paljude plaanilised vastuvõtuajad edasi lükkuksid, ei saa ennustada, sest isegi kui tehakse otsus streiki toetada, jääb igale arstile omaette otsus, kas minna tööseisakuga kaasa või mitte. Kui vastuvõtt peaks ära jääma, antakse sellest patsiendile kindlasti teada.

Tennisberg pooldab streiki, kuid paneb inimestele südamele, et tegemist on tervishoiutöötajate, mitte lihtsalt arstide streigiga.

“Kui küsin, kas te oleksite nõus ühe tunni töötama hooldajana: koristate okset, pesete inimeste tagumikke, harite nende täisid, 2 eurot ja 11 senti tund. Kas ühe tunni peaksite vastu? Ometi on nii, et inimesed teevad seda,” sõnas Tennisberg. “Arstide streik ei ole mitte arstide streik, vaid streik meditsiinitöötajate eest. Kahjuks ei ole meil hooldajate ametiühingut, nende palk ei võimalda ka juristi võtta.”

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sassile
9 aastat tagasi

Mis siinamil puudu jääb, teenitakse üle lahe juurde. Aga on sellega, kuidas on.
Intervjueeritav on selle küll hästi välja öelnud : “Kui küsin, kas te oleksite nõus ühe tunni töötama hooldajana: koristate okset, pesete inimeste tagumikke, harite nende täisid, 2 eurot ja 11 senti tund. Kas ühe tunni peaksite vastu?” Selle lööklausega pidanukski streiki alustama.

Sass
9 aastat tagasi

Palju ravijuht Tennisberg ise palka saab?