Võrdlusportaal aitab valida õige elektripaketi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Täna käivitus elektrihindade võrdlusportaal Elektrihind.ee, mis aitab võrrelda kõikide turule tulevate elektripakettide hindu ja tingimusi. Et praeguseks on teada kolme elektrimüüja pakutavad paketid ja hinnad, saab teha detailse võrdluse nende hindade ja tingimuste kohta.

Oma hinna on praeguseks avalikustanud Eesti Energia, 220 Energia ja Elektrum. Lähiajal on lubanud oma paketid avalikustada VKG Elektrivõrgud ja Imatra Elekter. Kui järgmised müüjad avalikustavad oma hinna ja tingimused, lisatakse needki portaali.

Elektrihind.ee käivitaja Kert Valbeti teatel on portaali mugav kasutada. Kõik avalikustatud paketid on korraga nähtavad, tarbija saab vajaliku info kiirelt ja lihtsalt kätte. Võrdlusportaal kuvab kasutajale nii fikseeritud kui ka muutuvate pakettide hinnad. Muutuvate pakettide hinna arvutamiseks kasutatakse mitmeastmelist arvutusmetoodikat, mis arvestab päringu tegemisele eelneva kuu börsihinda, lepingu kehtivusaega, ajalooliselt keskmist hinda ja hooajalisi eripärasid.

„Esmapilgul paistavad elektripaketid küllaltki ühesugused, aga tegelikkuses võivad hinnad ja tingimused oluliselt erineda. Seepärast nägime vajadust pakettide erapooletu võrdluse järele. Küsimus ei ole mitte ainult hinnas, vaid ka muudes tingimustes, näiteks taastuvenergia osa elektrimahust, kas lepingu lõpetamisega kaasneb katkestamistasu ja kuidas erinevad muutuvpaketid fikseeritud pakettidest,” kommenteeris Valbet.

Kindlasti tasub enne lepingu sõlmimist ära oodata ka teiste elektrimüüjate paketid ja hinnad, lisas Valbet. Elektrimüüja vahetamine kestab 21 päeva ja müüjavahetus toimub kalendrikuu vahetumisel. Et klient saaks 1. jaanuarist 2013 uuelt müüjalt elektrit osta, tuleb valik teha hiljemalt 10. detsembriks.

Elektrihind.ee portaali haldab Datahouse OÜ, hinnainfo pärineb elektrimüüjailt ja avalikest allikaist.

Uue portaali kasutamine on tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments