Estonia žürii otsib teisipäeval Haapsalus ooperistaare

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kadri Kipper 2012. a. Estonia Ooperiakadeemia lõpueksamil. Foto: Rahvusooper Estonia
Kadri Kipper 2012. a. Estonia Ooperiakadeemia lõpueksamil. Foto: Rahvusooper Estonia

Läänemaa ja Hiiumaa musikaalsed noored, kes soovivad end proovile panna ooperimaailmas, on oodatud 16. oktoobril kell 15 Haapsalu kultuurikeskusse.

Rahvusooper Estonia žürii teeb oktoobris ringsõite maakondades, et leida hea hääle ja julge esinemislaadiga musikaalseid noori, kellele programmi OPERAtsioon VOX jooksul anda esmane sissejuhatus ooperilaulja elukutsesse.

Projekti juhib lavastaja Neeme Kuningas, patrooniks on laulja Jassi Zahharov.

“Konkursi ja koolituse eesmärgiks on leida ning tõsta jõuliselt avalikku fookusesse Eesti noored vokaalanded, korraldada valitud noortele regulaarne esmaklassiline koolitus Estonias ja otsida võimalusi parimatele stipendiumide eraldamiseks, et õpinguid jätkata nii Eesti kui ka välismaa mainekate pedagoogide juures,” ütles Neeme Kuningas. “Huvi korral pakume ooperialast täiendõpet ka muusikaõpetajatele.”

Oodatud on noored vanuses 16–21 aastat. Eelvoorus osalemiseks tuleks saata vabas vormis avaldus vähemalt 2 tööpäeva enne maakondlikku eelvooru aadressile heidi.sibul@opera.ee. Avaldusel tuleks kirjeldada oma seniseid kokkupuuteid muusika ja laulmisega ning lisada laulu- või muusikaõpetaja soovitus ja tema kontaktandmed.
Eelvoorus tuleb esitada kaks vabalt valitud laulu ja üks lühike luuletus.

Finalistide hulgast valitakse 10–12 noort, kes saavad poole aasta jooksul kaheteistkümnel nädalavahetusel osaleda koolituskursusel Estonias. Õpetajateks ja juhendajateks on rahvusooperi juhtivad lauljad, lavastajad, dirigendid ja kontsertmeistrid. Õppekavas on vokaalkunst, näitekunst, lavakunst, plastika ja tants, solfedžo, itaalia keel jpm. Kursus lõpeb avaliku etendusega maikuus.

Eelvoorud algasid 3. oktoobril Viljandis. Läänemaa ja Hiiumaa eelvoor algab teisipäeval, 16. oktoobril kell 15 Haapsalu kultuurikeskuses. Suur finaal toimub 29. oktoobril Rahvusooper Estonia laval.

Registreerimistingimused on Rahvusooper Estonia kodulehel. Programmil OPERAtsioon VOX on fännileht ka Facebookis.

“Ringvaate” saatelõiku eksperimendist, kas koorilauljast saab tunni ajaga koolitada ooperilaulja, näeb siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments