0

Lääne maavalitsus koordineerib aasta lõpuni maavalitsuste tööd

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eilsel maavanemate nõupidamisel andis Järva maavanem Tiina Oraste maavalitsuste koordineerimise teatepulga üle Lääne maavanemale Innar Mäesalule, teatas maavalitsuse pressiesindaja Kristi Erkmann.

Maavalitsuste koordineerimise ajal on üks maavalitsus teiste maavalitsuste eestkõneleja, siseministeerium ja muud institutsioonid suhtlevad kõikide maavalitsustega koordineeriva maavalitsuse kaudu. Näiteks esitab kõik arvamused seaduseelnõude kohta koordineeriv maavanem, mis omakorda tähendab seda, et teised maavalitsused esitavad oma arvamused ja seisukohad koordineerijale, kes need koondab ning edastab. Koordineerija töö on kokku panna igakuiste korraliste regionaalministri ja maavanemate nõupidamiste päevakava ning seda koosolekut ka juhtida.

Läänemaal saavad koordineerimisperioodil kokku maavalitsuste erinevate valdkondade ametnikud. Korralise kokkusaamise korraldavad maasekretärid, noorsootöötajad, hariduskorraldajad ning arendusjuhid.

Maavalitsuste asumine koordineerija kohale käib kordamööda tähestikulises järjekorras. Lääne maavalitsus sai koordineerimise Järva maavalitsuselt ning järgmise aasta alguses läheb see üle Lääne-Viru maavalitsusele. Viimati koordineeris Lääne maavalitsus maavalitsuste tööd 2009. aasta alguses.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz