Riik tõmbab uutele looduskaitsealadele pidurit

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Uue seaduseelnõu vastuvõtmise järel lõpeb Eestis kaitsealade tempokas laiendamine, keskkonnakaitsjad muudab see aga murelikuks, saab lugeda Postimehest. Muudatused puudutavad palju ka Läänemaad, sest Läänemaa on juba praegu Eesti kõige kaitstum maakond – umbes 23 protsenti on kaitstav territoorium.

Möödunud nädalal kiitis valitsus heaks looduskaitseseaduse muutmise eelnõu, mille taga võib näha soovi viia lõpule kohati kümnendipikkused olemasolevate looduskaitsealade vormistamised ja teha teisalt keerukamaks uute kaitsealade tekitamine.

Keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse eelnõu piiraks menetlemise kõige rohkem 28 kuu pikkuseks – selle ajaga peaks olema kaitseala piirid ja kaitseeskiri valmis.

Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Silvia Lotman kahtleb sellises võimekuses tõsiselt. Tema hinnangul võib 28 kuu piirangu taga olla ka soov jätta arendajate huvides mõni juba kavandatav looduskaitseala üldse moodustamata – kui ikka 28 kuuga valmis ei saa, siis jääbki tegemata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments