Collegium Musicale esitleb homme esikplaati

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Endrik Üksvärav.

Homme, 3. oktoobril kell 19 Tallinnas Niguliste kirikus toimuval kammerkoor Collegium Musicale 2. sünnipäevakontserdil esitleb koor ka oma esikplaati “Peegel peeglis”.

Tegemist on tänavu juunis antud kontserdi salvestusega, kus kõlas Arvo Pärdi ja Pärt Uusbergi looming. Kontserdi ja plaadi pealkiri tuleneb Arvo Pärdi samanimelisest teosest (“Spiegel im Spiegel”).

“Teatud mõttes toimuski sellel kontserdil mõlema helilooja lugude peegeldamine, kusjuures eesmärk ei olnud rõhutada heliloojate helikeele sarnasust või erinevust,” rääkis Collegium Musicale dirigent, Lihulast pärit Endrik Üksvärav. “Eesmärk oli pakkuda kuulajaile emotsioone ja elamust ning seda kahe tundeküllase Eesti helilooja sulest.”

Collegium Musicale sünnipäevakontsert edastatakse Klassikaraadio vahendusel Euroraadio Põhja- ja Baltimaade sarja (2012–2013 Nordic-Baltic Concert Season). Kontserdil kõlab Arvo Pärdi, Erkki-Sven Tüüri ja Pärt Uusbergi looming.

Euroraadio Põhja- ja Baltimaade kontserdihooaega korraldavad kaheksa maad, selles osalevad Rootsi, Soome, Taani, Norra, Island, Läti, Leedu ja Eesti.

Kontserti kuuleb Klassikaraadio eetris 6. novembril kell 19.05.

Kammerkoor Collegium Musicale tuli kokku kaks aastat tagasi dirigent Endrik Üksvärava eestvedamisel. Koori repertuaar ulatub renessansist kaasaega: Gesualdo, Schütz, Bach, Mendelssohn, Messiaen, Rautavaara, Pärt, Tormis jt. Olulisel kohal on vanamuusika ja Eesti heliloojate teosed.

Noorusest hoolimata on Collegium Musicale võitnud mitmeid rahvusvahelisi auhindu. Eesti Kooriühing tunnustas koori “Aasta koor 2011” tiitliga ja dirigent Endrik Üksvärav pälvis “Aasta noor dirigent 2011” tiitli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments