0

Läänemaa ühisgümnaasiumi juht ootab ministri heakskiitu

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Eile valis viieliikmeline komisjon välja Läänemaa ühisgümnaasiumi direktori, kuid enne kui haridusminister ei ole komisjoni valikut kinnitanud, komisjon nime ei avalda.

„Toredad ja tugevad kandidaadid olid,” ütles komisjoni esimees Raivo Trummal, haridusministeeriumi  üldharidusosakonna asejuhataja riigikoolide alal.

Eile Tallinnas peetud koosolek kestis  umbes 4 tundi. Kuulati  ära kõik neli kandidaati, igaühega vesteldi ja igaühe kandidatuuri arutas komisjon omavahel, lõpuks oli veel üldine arutelu ja hääletamine, kirjeldas Trummal koosolekut. „Karvupidi kokku ei läinud,” ütles Trummal, kuid tunnistas, et valida oli raske, sest kandidaadid olid head. Raskemaks tegi valiku veel asjaolu, et kool on täiesti uus, hakkab tegutsema uutel põhimõtetel.

„Ei ole valmis kooli, kus direktor kõnnib uksest sisse ja laseb endale kõik ette näidata,” võrdles Trummal. „Uus juht  alles hakkab kooli üles ehitama ja oma meeskonda komplekteerima.” Trummali sõnul tuleb seepärast vaadata tulevast juhti nagu kaht inimest, üht kui protsessi eestvedajat ja teist kui tulevast koolijuhti.

Nelja kandidaadi seas oli nii kohalikke kui ka päris kaugelt inimesi, mehi ja naisi. Täpsemalt ei tahtnud Trummal praegu kandidaate kirjeldada.

Võitja pidi saama rohkem kui poolte komisjoniliikmete toetuse. Komisjoni kuulus kolm inimest Läänemaalt: omavalitsusliidu juht Ülle Erman, maavalitsuse haridusjuht Kersti Lõhmus ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Haridusministeeriumist oli peale Trummali veel üks gümnaasiumidega tegelev ametnik.

„Jõuõlg oli Läänemaa inimeste käes,” ütles Trummal. „Tegemist on maakonna huve arvestava kooliga.”

Trummal lootis, et minister kinnitab kandidaadi hiljemalt tuleva nädala alguses.

Läänemaa ühisgümnaasium hakkab tööle Wiedemanni koolimajas tuleva aasta 1. septembril. Praegu käib Wiedemanni koolimajas ligi 3 miljonit eurot maksev remont. Ehitajad peavad töö lõpetama tuleva aasta 15. juuniks. Raha kooli remondiks tuleb CO2 kvoodi müügist ja riigieelearvest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz