Toomas Haidak: Rongiühenduse taastamine Haapsaluga on realistlik plaan

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eilses ERRi saates “Aktuaalne Kaamera. Nädal” räägiti rongiliiklusest: busside ja rongide sõiduplaanide korrastamisest, et seal, kus võimalik, saaks mugavalt minna rongilt bussile ja vastupidi.

Muuhulgas oli juttu ka Poolas Eesti jaoks valmivatest uutest, kuni 120 km/h sõitvatest rongidest. Tallinna lähiümbruses sõitvad elektrirongid vahetatakse uute vastu järgmisel suvel. Uute diiselrongidega loodab Elektriraudtee sõita Tartu, Narva, Pärnu, Viljandi ja Valga suunal ületulevast aastast.

Elektriraudteel on uute rongidega suured plaanid, unistatakse ka päris uute liinide avamisest.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu ja investeeringute osakonna juhataja Toomas Haidak ütles, et uue Euroopa Liidu eelarveperioodi planeerimisel neid võimalusi ka kaalutakse.

“Kõige realistlikum oleks raudteeühenduse taastamine Haapsalu suunal,” ütles Haidak. “Kuid prioriteet on olemasolevatel liinidel teenuse parandamine,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments