0

Nostalgiapäevad lõppesid SEE-teatri õue peal

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mirje Pangsepp müüs nostalgiapäevadel umbes sada liitrit kalja ehk kolm korda rohkem kui ennustada oskas. Foto Tarmo Õuemaa

Mirje Pangsepp müüs nostalgiapäevadel umbes sada liitrit kalja ehk kolm korda rohkem kui ennustada oskas. Foto Tarmo Õuemaa

Reedel alanud 8. Haapsalu nostalgiapäevad lõppesid seal, kust nad kunagi algasid ja kuhu sel aastal õieti ei saanudki – SEE teatri õue peal.

Reedel ja laupäeval jagus nostalgiapäevade üritusi Haapsalus igale poole mujale, kuid täna hommikupoolikul hakkas lõõtspill lõpuks mängima ka ürituse korraldaja Roman Sultangirejevi “koduõuel”. SEE teatri ruumidesse ei olnud sel aastal midagi planeeritud, sest need ei vastanud tuleohutusnõuetele.

Kontsert kestis poole üheni, paarkümmend nostalgiapäevalist sai suitsuvorstiga võileibu ja nõukogudeaegsest kaljapütist kalja. Siis kuulutas korraldaja: “Oksjonit ei tule, nostalgiapäevad on lõppenud!”

“Olen rahul,” ütles Sultangirejev Lääne Elule. “Me ei teinud sel aastal palju reklaami, aga sellel üritusel on oma fännid, kes teavad, et nostalgiapäevad on alati septembri teisel nädalavahetusel ja tulevad kohale.”

Sellisete fännide hulka kuuluvad Allan Kaasik ja Heikki Riim Tallinnast, mõlemad olnud kohal üsna esimesest peost alates. Allan Kaasiku nõukogudeaegset kiirabiautot on linnapildis raske mitte märgata. Sel aastal tõi ta kohale nõukogudeaegse kollase kaljahaagise, millest müüdi nostalgiapäevade üritustel kalja. “Lõbus, vahva,” selgitas Kaasik, miks septembris iga aasta Haapsallu tuleb. “Vanade autode ja vana muusika üritusi on Eestis, aga teist sellist ei ole.”

Heikki Riimi sõnul on nostalgiapäevade tuum ja kulminatsioon paraad linnatänavail. “Kahju, et siin majas enam üritusi teha ei lasta,” ütles ta.

“Järgmisel aastal teeme siin,” lubas Sultangirejev.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz