Terve Ridala kool läheb täna reisima

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Täna on Ridala kool õpilastest täiesti tühi, sest kogu kool on pikemal või lühemal väljasõidul.

Lasteaia vanem rühm ja I klass, kokku 26 last teevad loodusõppereisi Silmale ja Linnamäele. Külastatakse Silma õpikoda, veise– ja seafarmi.

2. ja 3. klass matkab Haapsalus, läbi käiakse kõik peamised kohad ja vaatamisväärsused, peatuskohtades tuleb täita ülesandeid. Peetakse piknikku ja mängitakse. Matk lõpeb 23 reisilisel Iloni Imedemaal.

4.–9. klass teeb aga kahepäevase väljasõidu Saaremaale. Neid saab terve bussitäis, 50 inimest koos nelja õpetajaga.

„Tavaline see ei ole,” ütles Ridala põhikooli direktor Milve Viigand olukorra kohta, et kogu kool on ratastel ja majas on vaid sekretär.

Saaremaal tutvutakse huviväärsuste ja loodusega, kogutakse taimi, millest hiljem tehakse herbaarium. Reisil nähtut hakatakse hiljem koolis võrdlema muu Eesti ja terve Läänemere regiooniga. „Nii et tööd on mitmeks nädalaks,” ütles Viigand.

Et Saaremaa reisi korraldamiseks kirjutas kooli huvijuht Kaidi Sits KIKile projekti, on õpilaste osalustasu vaid üks euro ettenägematuks kuluks.

Viigandi sõnul käisid kooli vanemad klassid paar aastat tagasi ekskursioonil Narvas, Toilas ja Ontikal. Kevadist ekskursiooni koolis ei olnud.

„Kui teha ekskursioon õpilaste raha eest, saavad vaid vähesed kaasa,” ütles Viigand. „See on suur asi, et kõik saavad nüüd koos minna ja olla.”

Ridala põhikoolis on 97 ja lasteaias 39 last. I klassi tuli tänavu 12 last. „See on juba suur klass,” tunnistas Viigand.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Eestimaa Blogi
11 aastat tagasi

Sellised reisid alati vajalikud!

http://www.facebook.com/haapsaluraudteejaam.tagasi