“Ringvaade” teeb loo Haapsalu pühendusega pinkidest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Fotod: Arvo Tarmula

Teisipäeval filmis ETV telesaate “Ringvaade” võttegrupp Haapsalus videoklippi pühendusega pinkidest.

Ringvaate reporteri Christel Karitsa sõnul räägitakse umbes kaheksaminutilises klipis ära paari–kolme mälestuspingi lugu.

„Planeeritud on esmaspäevasesse saatesse, aga täpselt ei tea, sest jooksvaid asju võib ette tulla,” sõnas Karits.

Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus ütles, et linn otsib praegu pinkidele talvekodu. „Patt oleks need lattu panna,” ütles ta.

Osa pinke viiakse talveks kultuurimajja, osa jääb kaunistama linnavolikogu istungisaali, edastas Parbus. Kui tuleval aastal on pinke veelgi rohkem, oleks üks võimalus viia need talveks Rannarootsi keskusesse.

Parbuse sõnul on praegu paigas kaheksa pinki, tellitud kaks ja läbirääkimised käivad veel kuue soovijaga. Seitse pinki on promenaadil ja üks Väikse viigi juures.

Valge mälestuspingi graveeritud pühendustahvliga saab kalli inimese või olulise sündmuse mälestamiseks tellida Haapsalu linnavalitsusest 200 euro eest. Pingid seisavad suvehooajal linna avalikes kohtades.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments