Keskkonnatalgulised jõuavad Vormsile ja Lõuna-Läänemaale

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eestimaa looduse fondi (ELF) sügisesel talguhooajal jõuavad talgulised ka Läänemaale – Vormsile ja Lõuna-Läänemaale, teatas ELFi talgute projektijuht Tarmo Tüür.

Vormsile Rumposse saabub rahvusvaheline talguseltskond, kus osalejaid 11 riigist. Sama talgugrupp taastab pärandkooslusi kolmes kohas, lisaks Vormsile ka Hiiumaal Kõpus ja Kõrgessaares.

Kui rahvusvaheline talgugrupp on juba täitunud, siis vabu kohti on veel 14. septembril Rumpos algavatele kolmepäevastele talgutele, mille käigus raiutakse ja põletatakse loopealselt kadakaid.

Lõuna-Läänemaal on sel sügisel kahed talgud, mis mõlemad pühandatud tänavusele talgute vapiloomale kõrele. Sel nädalavahetusel puhastavad talgulised Vatla endises karjääris kinnikasvavaid kõre sigilompe taimedest ja võtavad ümbritsevalt alalt võsa.

Nädal hiljem kogunevad aga talgulised Metsküla kanti, kus harvendatakse rannaäärset kadastikku, loomaks paremaid elutingimusi nii lindudele, taimedele kui ka kõredele.

Enam kui kümme aastat talgureise korraldanud ELF plaanib sel sügisel mullusest poole rohkem talguid, sest varem pole paljudele soovijatele kohti jagunud. Lisaks Läänemaale tegutsevad talgulised Soomaal, Jõgevamaal, Abrukal, Manilaiul ja Nigula rabas.

Sügisestele talgureisidele oodatakse kokku ligi 300 vabatahtlikku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
best YSL Handbag
10 aastat tagasi

Great item, great experience. Really quick shipping.
best YSL Handbag http://www.laconduiteenligne.com/YSL/

nike free run 5.0
10 aastat tagasi

Simply wanna remark that you have a very decent web site , I like the design and style it really stands out.
nike free run 5.0 http://www.adecco.si/news/index.asp?id=41