Lääne Elu paberleht 4. septembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Töötavat kollast kaljakäru on korraldajad nostalgiapäevadele igatsenud juba mitu aastat, tänavu sai unistus teoks. Foto: erakogu
Töötavat kollast kaljakäru on korraldajad nostalgiapäevadele igatsenud juba mitu aastat, tänavu sai unistus teoks. Foto: erakogu

Tulekul on nostalgiapäevad

Haapsalu kohale on laskumas nostalgialaine — reedel algavate nostalgiapäevade avalöök on „Limonaadi Etsi” vabaõhulavastus ja kohtumisõhtu Heidy Tammega.

Jaakna karu leidis otsa

Jaakna kandis mesitarusid rüüstanud karu leidis augusti viimastel päevadel õnnetu lõpu. Karulaskmisloa võtnud Kullamaa jahiseltsi jahimeestel õnnestus teisipäeval karu pihta lasta, kuid karu pages metsa. Juhuslik seeneline leidis karu surnukeha pühapäeval.

Vihm rikkus avaaktuse

Haapsalu linn kavandas tänavu kooli alguse puhul linnakoolide ühise avaaktuse koos rongkäiguga, kuid laupäeva hommikul sadanud paduvihm rikkus nii aktuse kui ka lapsevanemate tuju.

Elektrituru avanemine tekitab omavalitsustes segadust

Kui eraisikul peaks üleminek elektri vabaturule käima üsna lihtsalt, siis enamik Läänemaa omavalitsusi on praegu suures segaduses. Omavalitsused, kus tänavavalgustus, koolid, lasteaiad jms ostavad aastas üle 40 000 euro eest elektrienergiat, peavad elektrimüüja valima riigihanke korras. Kui palju on Läänemaal selliseid omavalitsusi, pole veel selge, sest igal pool ei ole need arvud veel kokku löödudki.

Läänemaa inimesed loevad suvel vähem

Läänemaa raamatukogudes olid suvel kõige nõutumad raamatud Vahur Kersna „7 × 7” ja Erik Tohvri „E–armastus”. Raamatukogutöötajad väidavad, et inimestel on suvel muudki teha kui lugeda, sest suviste laenutuste arv jääb talvistele poole võrra alla ja suvelugemiseks eelistatakse kergemat kirjandust.

Ajakirjandusajalugu

Jaan Perlitz kiikab oma ajalooveerus ajakirjandusajalukku ja kirjutab sellest, kuidas pandi algus uudisteagentuurile Reuters.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments