Haapsallased koguvad annetusi Gunnar Ollole skulptuuri püstitamiseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänlane kirjutab, et MTÜ Läänemaa Kunstivara alustas annetuste kogumist skulptuuri püstitamiseks eelmisel aastal surnud Gunnar Ollo mälestuseks.

1925. aastal sündinud Gunnar Ollo on Haapsalus mitme põlvkonna jaoks üks tuntumaid linnakodanikke, keda kohtas iga päev linnas jalutamas, möödujailt viisakalt sigarette või münte küsimas ja taarat kogumas. Alati ülikonnas Gunnar oli teretulnud Haapsalu kohvikuis, kus teda ootas tasuta kohv või kõhutäis. Gunnar Ollo suri 2011. aasta 19. veebruaril.

MTÜs Haapsalu Kunstivara tegutsev Aita Mölder kutsub inimesi üles toetama Gunnari kuju tellimist. Pronksist kuju läheks maksma umbes 40 000 eurot, plastist kuju valmistamine poole vähem.

Kes soovib kuju püstitamist toetada, saab seda teha MTÜ Haapsalu Kunstivara arveldusarvele 221021855042. Lisada tuleks märksõna Gunnar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kreisi
11 aastat tagasi

Väga küsitava väärtusega ettevõtmine. Siinkohal esitan idee autorile ja toetajatele mõne küsimuse: 1. Milliseid väärtusi peab Gunnari kuju sümboliseerima ja mil moel need välja tuuakse? Minu arusaam: Gunnar oli ullike, kes igaühega juttu tegi. Temasse suhtuti mõistvalt, sest mis sa hulluga ikka teed. Gunnari kuju linnatänaval sümboliseeriks, tahate või mitte, et olla mitte iseenda peremees on midagi austusväärset. Meil on tavaks jäädvustada austusväärsete inimeste mälestus mälestusplaadiga. Vanast ajast on ka skulptuure. Gunnar ei olnud see inimene, kes oleks linnale midagi olulist andnud. Millest selline eufooria tema ümber? Et terve eesti teab, et Haapsalus selline ullike elas? 2. Kirjutatakse, et igaühega… Loe rohkem »

hmmm..
11 aastat tagasi
Reply to  kreisi

aga, kes ütleb, et just Gunnar oli vaimse puudega ja ullike?! võib-olla hoopis meie, kes me peame ennast tarkadeks ja kõiketeadjateks, oleme hoopis alaarenenud, sest me ei oska vaadata asju nii nagu need on. näeme hoopis seda, mida meile pähe tambitakse ning meie endi mina on närbunud ning väärastunud ühiskonna surve ning tahte all?! mae i arva, et peaks olema kohe mingi mälestusmärk, kuid Gunnar on olnud tõesti läbi põlvede linnapildis olemas ja see võiks ju edasigi nii olla. Läänlases oli hea mõte rikastada meie linnapilti tänavaskulptuuriga ning Gunnari kuju kuskil linnaruumi pingil oleks tõesti üks väga ehe ning siiras… Loe rohkem »

Toomas
11 aastat tagasi

Joonistan temast pildi 10 000 EUR eest.

En.
11 aastat tagasi

Gunnarit oleks kahju elutu kujuna näha. Ehk teeks midagi originaalsemat? Paneks kuhugi temanimelise pingi? Rajaks Gunnari-nimelise heategevusliku taarapunkti? Teeks bareljeef-rändauhinna hooaja parimale teenindusasutusele (milletaolistes Gunnar käis), korraldaks linnas orienteerumisvõistlusi?

jah
11 aastat tagasi

tule taevas appi!Paneme siis kõigile headele ja toredatele inimestele skulptuurid püsti.Mille poolest need inimesed Gunnarist halvemad peaksid olema.

seemnesööja
11 aastat tagasi

teeks siis juba kullast kuju