Koolide pingereas on kõrgeimal kohal Haapsalu gümnaasium

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänane Postimees avaldas riigieksamite tulemuste põhjal Eesti koolide paremusjärjestuse, milles Haapsalu gümnaasium on 20. kohal. Eelmisel aastal oli HG 41. kohal

Läänemaa koolidest teisel kohal on pingereas Noarootsi gümnaasium – 32., mis eelmisel aastal oli 35. kohal. Wiedemanni gümnaasium on 76. kohal (eelmisel aastal 114.), Taebla gümnaasium 89. kohal (eelmisel aastal 176.), Lihula gümnaasium 151. (217.), Kullamaa keskkool 197. (212.), Haapsalu täiskasvanute gümnaasium 198. kohal (185.).

Pingerida saab vaadata siin.

Tabelisse on koondatud 230 kooli andmed kõigi riigieksamite lõikes ja koondarvuna.

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Andres Ammas
9 aastat tagasi

Lp Heinar!

Seda pead Sa küll küsima oma kolleegidelt HWG-st! Nemad ju ei kannatanud välja, et uue kooli nimi võiks olla Haapsalu Gümnaasium, mis oleks kõige lihtsam ja selgem nimi. Minu teada, kui kogunes komisjon uue kooli nime valima, siis olid kõik praegusest HWG-st valitud liikmed Wiedemanni Gümnaasiumi nime poolt ja kõik HG-st valitud liikmed Haapsalu Gümnaasiumi nime poolt. Läänemaa Ühisgümnaasium on kompromiss, mis õigustab oma nime siis, kui keskkoolid valdades jonnimise lõpetavad ja gümnasistid linna suunavad.

Heinar Tuulberg
9 aastat tagasi

Väga rõõmustav tulemus! Haapsalus ja suues osas Läänemaal antakse eliitkoolidele vastavat haridust nii nagu peab. Kahjuks ei ole ma siiani saanud vastust ühele ammu esitatud küsimusele: Miks ei pandud uuele loodavale riigigümnaasiumile nimeks kunagi 1940. ja 1944. aastal vägivaldselt lõpetatud Haapsalu Gümnaasium, vaid leiutati mingi arusaamatu Läänemaa Ühisgümnaasium (ühislaut vagadele lammastele).

skade
9 aastat tagasi

Suurepärase kooli luigelaul :((( Loodetavasti annab ajalugu kooli kallal toimetavatele asjapulkadele kord õiglase hinnangu.