Läänemaa autosportlased olid Kehalas edukad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval peeti Kehala paarisrajal Eesti autospordiliidu eelviimane ja Virumaa karikasarja viimane etapp, kus läänlastest oli edukaim Marko Kukuškin, võites oma masinaklassis esikoha.

Läänemaad oli esindamas 4 võistlejat. Kõige edukamalt läks meil 2WD-S klassis, kus stardis oli 16 sõitjat, nende seas 2 Läänemaa meest Marko Kukuškin ja Valmar Gilden. Kõik võistlejad finišilippu ei näinud, aga Marko Kukuškin näitas terve päeva stabiilselt esimesi ja teisi aegu ning sõitis viimases voorus välja ka oma klassi kiirema aja. Tasuks 2WD-S klassi võit.

Valmar Gilden sai tehniliste probleemide tõttu sõita ainult esimese vooru ja tulemust seega kirja ei saanud.

4WD klassis oli rajal 11 autot ja meie poolt Kaido Saul, kes saavutas lõpuks 11. koha, kuna otsustas sõita kindlalt ja säästlikult pärast seda, kui oli näha, et rada lõhub autosid ja koju tuleb ju ka veel sõita.

SU-klassis oli stardis 6 autot. Kahest esimesest voorust võttis võidu Tallinna mees Vahur Kellamov ja nii jäi viimasesse vooru otsustada 2. ja 3. koha saatus Rainer Meusi ja Kalle Kruusma vahel. Läks nii, et Kalle Kruusma sisenes ühte kiiresse kurvi, mis oli selleks vooruks juba parajalt aukus, liiga optimistlikult, sõitis autol esimese ratta alt ära ning poodiumikohad olidki jaotatud.

Virumaa karikasarjas oli enne viimast etappi läänlaste jaoks kaks võimalust tulla kolme hulka 2WD-S klassis Marko Kukuškinil ja SU-klassis Kalle Kruusmal. Tänu heale sõidule viimasel etapil õnnestus Kukuškinil saavutada 2WD-S klassis Virumaa karikasarja 3. koht, Kruusmale jäi 5. koht SU-klassis.

Korraldajad olid seekord pööranud sõiduraja vastupidises suunas tavapärasele, mis nõudis päeva lõpuks autode kadu. Kohe esimeses voorus juhtus Järvamaa mehel Urmas Roosil kiires kurvis, mis oli aukus, näpukas ja oligi auto katusel. Õnneks oli masin nii korras, et Roos sai jätkata ja saavutas kokkuvõttes 2. koha ML-klassis.

Võistlustel oli oma osavõtust teatanud 85 võistlejat, kellest kohale tuli 80. Naiste osavõtt on sel aastal suurenenud ja tahaks loota, et varsti hakkaks ka Läänemaad esindama mõni nõrgema soo esindaja. Kel soovi, küsige teavet ja meie Läänemaa mehed aitavad teid nõu ja jõuga.

Nüüd on aega reedeni autode korrastamiseks, sest juba 1. septembril on järgmine võistlus Rapla kardirajal, mis on Hepa Cupi viimane 8. etapp ja ka Lääne regiooni MV 6. etapp. Meie võistlejad on nendes sarjades SU- ja 2WD-S klassis esiotsas ja hoiame neile pöialt, et kõik õnnestuks.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments